Επιχειρήσεις

Mantis Group: Ανοίγει νέες αγορές στα αποστάγματα και σχεδιάζει επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ για τη Μαλαματίνα

Η Μαλαματίνα έχει πλέον παρουσία σε πάνω από 25 χώρες και οι εξαγωγές το 2023 ξεπέρασαν το 25% των συνολικών πωλήσεων

Κινητικότητα επικρατεί το επόμενο χρονικό διάστημα στον όμιλο Μantis, των αδελφών Κρομμύδα, τη στιγμή που το μέτωπο ‘’Μαλαματίνα’’ που ήταν ανοιχτό το προηγούμενο χρονικό διάστημα, φέρεται να έχει κλείσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος δίνει φέτος ιδιαίτερη έμφαση στα αποστάγματα Mantis Greek, τα οποία προέρχονται από φυτά της ελληνικής γης, προβάλλοντάς τα πρόσφατα και στην Food Expo 2024.

Κατά πληροφορίες από την εταιρεία, η σειρά Mantis Greek Spirits Collection του ομίλου Mantis αποκτά τα τελευταία χρόνια σταθερή δημοφιλία στις αγορές του εξωτερικού.

Στην παρούσα φάση, η σειρά αποσταγμάτων της Mantis βρίσκεται σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης, όπως Γερμανία, Βέλγιο, Κύπρος, Ολλανδία, καθώς και της Αυστραλίας, ενώ μέσα στο 2024 αναμένεται να εισέλθει και νέες αγορές στη γηραιά Ήπειρο.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες του financialreport.gr θέλουν την άλλη εταιρεία του ομίλου, την ιστορική Μαλαματίνα να ετοιμάζεται μέσα στο 2024 νέο κύκλο επενδύσεων ύψους 2,5 – 3 εκατ. ευρώ , το οποίο θα αφορά υποδομές και μηχανικό εξοπλισμό.

Εξάλλου, οι πωλήσεις για το 2023, κατά όσα αναφέρονται από τη διοίκηση της εταιρείας, έκλεισαν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, έναντι των 7,25 εκατ. ευρώ του 2022.

Παράλληλα και οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο την προηγούμενη χρονιά ξεπερνώντας το 25% των συνολικών πωλήσεων. Μάλιστα, κατά όσα τονίζονται από τα στελέχη της Μαλαματίνα, η εταιρεία εν έτει 2024 έχει παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαλαματίνα μπήκε σε νέα εποχή από το 2022, όχι χωρίς προβλήματα, καθώς για αρκετούς μήνες η αναδιάρθωση της εταιρείας και η αλλαγή εργασιακών σχέσεων προκάλεσαν αναστάτωση με τους εργαζόμενους. Ο όμιλος Mantis είχε ξεκινήσει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021 να σχεδιάζει ένα επενδυτικό και επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο ξεκίνησε να εξελίσσεται την επόμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Μαρτίου του 2022, οπότε και είχε ξεκινήσει και επίσημα η λειτουργία υπό τη νέα διοίκηση, άρχισε η πρώτη φάση του επενδυτικού σχεδίου.

Αυτή ξεπέρασε καταρχήν, μέσα σε δύο χρόνια και κατά όσα αναφέρει η εταιρεία, τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα μέσα στους επόμενουες μήνες σχεδιάζεται ο επόμενος κύκλος επενδύσεων ύψους 2,5-3 εκατ. ευρώ σε υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu