Ο δείκτης Nikkei κερδίζει 0,35% στις 36.909 μονάδες
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόουμ Πάουελ προειδοποίησε στη συνέντευξη Τύπου του πως αν διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα οι ήδη σημαντικές αυξήσεις δασμών, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και αύξηση του μακροπρόθεσμου πληθωρισμού.
Ο δείκτης Nikkei κερδίζει 0,35% στις 36.909 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,41% υψηλότερα
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ανεβαίνει 0,38% στις 3.355 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κερδίζει 1,1% στις 22.941 μονάδες, ο Kospi στη Σεούλ 0,53% στις 2.587 μονάδες και ο ASX στην Αυστραλί 0,26% στις 8.199 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο ινδικός δείκτης Nifty υποχωρεί περίπου 0,1% στις 24.393 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν ενημέρωση για τις επερχόμενες εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, ενώ νωρίτερα οι NYT μετέδωσαν πως ο Τραμπ ενδέχεται να ανακοινώσει σήμερα εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δυο πυρηνικών δυνάμεων Ινδίας-Πακιστάν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γενοκτονία διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα με τη βούλα του ΟΗΕ
- Η ΕΕ κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδονησία, μετά από 9 χρόνια διαπραγματεύσεων
- Μέτρα και δράσεις αποκατάστασης του πυρόπληκτου Φενεού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες με πιέσεις στις τράπεζες
- Η Ελλάδα πιο κοντά με την Ινδία από την συνεργασία Aegean – IndiGo
- Έρευνα Ferryhopper: Τουριστική «βασίλισσα» του καλοκαιριού η Πάρος με +45% αύξηση εισιτηρίων
- H CrediaBank για την εξαγορά της HSBC Μάλτας έναντι 200 εκατ. ευρώ
- Noval Property: Στα 11 εκατ. ευρώ η λειτουργική κερδοφορία το α΄εξάμηνο, αυξημένη κατά 17%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις