Ο δείκτης Nikkei κερδίζει 0,35% στις 36.909 μονάδες
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόουμ Πάουελ προειδοποίησε στη συνέντευξη Τύπου του πως αν διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα οι ήδη σημαντικές αυξήσεις δασμών, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και αύξηση του μακροπρόθεσμου πληθωρισμού.
Ο δείκτης Nikkei κερδίζει 0,35% στις 36.909 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,41% υψηλότερα
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ανεβαίνει 0,38% στις 3.355 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κερδίζει 1,1% στις 22.941 μονάδες, ο Kospi στη Σεούλ 0,53% στις 2.587 μονάδες και ο ASX στην Αυστραλί 0,26% στις 8.199 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο ινδικός δείκτης Nifty υποχωρεί περίπου 0,1% στις 24.393 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν ενημέρωση για τις επερχόμενες εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, ενώ νωρίτερα οι NYT μετέδωσαν πως ο Τραμπ ενδέχεται να ανακοινώσει σήμερα εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δυο πυρηνικών δυνάμεων Ινδίας-Πακιστάν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τζιτζικώστας: Εως το τέλος του 2025 η νέα Στρατηγική της Ε.Ε για τα λιμάνια
- ΕΛΣΤΑΤ: Εκτινάχθηκε 25,3% το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου τον Μάρτιο στα 3,037 δισ. ευρώ
- Επ. Ανταγωνισμού: 51 προσλήψεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού
- Χρηματιστήριο: Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη
- Alpha Bank: Aβεβαιότητα λόγω γεωπολιτικών εντάσεων και εμπορικού προστατευτισμού
- Energean: Σε βίντεο το ερευνητικό πρόγραμμα με επίκεντρο την αποθήκευση CO2 στον Πρίνο
- Logistics: Στρατηγική συνεργασία OB Streem και System Alliance Europe eG
- Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις