Ο δείκτης Nikkei ενισχύεται 0,18% στις 37.821 μονάδες
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με τις κινεζικές μετοχές να δέχονται ισχυρές πιέσεις, καθώς εντείνονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες και οι φόβοι αναφορικά με τους δασμούς του Τραμπ και την επίπτωση που θα έχουν στην παγκόσμια οικονομία.
Ο δείκτης Nikkei ενισχύεται 0,18% στις 37.821 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1%
Στην Κίνα πτώση 1,04% για τον Shanghai Composite στις 3.373 μονάδες και βουτιά 2,12% για τον Hang Seng στις 23.705 μονάδες, ενώ κερδίζουν ο Nifty ,68% στις 23.348 μονάδες, ο ASX 0,17% στην Αυστραλία στις 7.932 μονάδες και ο Kospi 0,1% στη Σεούλ στις 2.639 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν τις λεπτομέρειες των δασμών Τραμπ της 2ας Απριλίου, ενώ αυξάνεται η νευρικότητα στις αγορές αναφορικά με τον αντίκτυπο που θα έχει ο δασμολογικός πόλεμος στον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη.
Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας, ο οποίος αυξήθηκε 3,7% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας από το υψηλό διετίας του 4% που είχε καταγράψει τον Ιανουάριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρώπη Holdings: Αυξημένα έσοδα στα 18,786 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Lamda Development: Στα 128 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο
- Χρηματιστήριο: Νέες απώλειες 0,69% και κάτω από τις 1.020 μονάδες – Βουτιά 8,11% από Credia Bank
- Premia Properties: Πώληση ιδίων μετοχών 2,1 εκατ. ευρώ στην Airtours Resort Ownership Espana
- Κλειστή η οδός Αθηνάς για όλα τα οχήματα 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Φθινόπωρο περικοπών και απολύσεων σε Ford και Bosch
- Η Κεντρική Τράπεζα του Καναδά μείωσε τα επιτόκια στο 2,5% υπό το βάρος των δασμών Τραμπ
- Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε την πρώτη βοήθεια σε όπλα για την Ουκρανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις