Κατά τα άλλα δήλωσε ότι συναισθάνεται την κοινωνία που έχασε τα πάντα σε πυρκαγιές και πλημμύρες.
«100 ημέρες που μου φάνηκαν σαν 1000», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα αισθήματα της κοινωνίας. Είναι λογικό να υπάρχει στεναχώρια και απαίτηση από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα. Οι θετικές εξελίξεις του καλοκαιριού χάνονται όταν όλα σκεπάζονται από τα γεγονότα και καταστρέφονται ζωές και περιουσίες. Κι εγώ τα ίδια αισθήματα συμμερίζομαι, μια ανάγκη να τρέξουμε πιο γρήγορα», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Alpha.
«Συμμερίζομαι το γενικότερο αίσθημα στεναχώριας και αγανάκτησης στις περιοχές που έχουν πληγεί. Κανείς δεν αμφισβητεί τη σφοδρότητα των φυσικών φαινομένων», συνέχισε.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη να εκπονήσουμε συνολική στρατηγική προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Ερωτηθείς αν τα λάθη προσωποποιούνται απάντησε ως εξής: «Καταλαβαίνω την ανάγκη να δείξουμε την ανάγκη και να πούμε φταίει αυτός. Σίγουρα στα ζητήματα κλιματικής κρίσης δεν προσωποποιώ τις ευθύνες για τις αδυναμίες. Οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο για να δείξουν το έργο τους. Ο σκοπός του και ο ρόλος του είναι συντονιστικός και ο κύριος λόγος του να υλοποιήσει το πρόγραμμα «Αιγίς». Από αυτό θα κριθεί πρωτίστως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας».
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως δεν τέθηκε αντικατάστασης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. «Δεν τέθηκε και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα», ανέφερε.
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε ότι στόχος για τη ΝΔ είναι να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες, «γιατί όχι και τις 13 και γιατί όχι και τους τρείς μεγάλους δήμους».
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι είναι σημαντικό οι περιφερειάρχες να μπορούν να υποστηρίξουν τα αναπτυξιακά προγράμματα. «Είναι πρόσωπα που πιστεύουμε ότι μπορούν να επιτελέσουν αυτό το ρόλο», ανέφερε ότι άλλα χρίσματα δεν δόθηκαν πέρα από τις περιφέρειες και τους τρεις δήμους.
Σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Αγοραστού στη Θεσσαλία ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν πολύ λογικό αυτό που έγινε από τη δικαιοσύνη αλλά από τη συνεργασία που είχε μαζί του δεν έχει παράπονα. «Αυτά θα τα αξιολογήσει η δικαιοσύνη. Έγιναν όμως πολλά έργα μετά από τον Ιανό. Κάποια τα υλοποίησε η κυβέρνηση», ανέφερε και έδειξε σχετικές φωτογραφίας μιας γέφυρας που άντεξε. «Καταλαβαίνω απόλυτα την απελπισία των πολιτών. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και να αντέχουν. Δεν λύσαμε το αντιπλημμυρικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. Μπορούμε όμως να φτιάχνουμε έργα υποδομών με άλλες υποδομές , με μεγαλύτερη ταχύτητα. Στη Θεσσαλία τον πρώτο λόγο θα τον έχει ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης των υδάτων», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άνετη νίκη η Ιαπωνία εναντίον Τυνησίας
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η Γαλλία περιορίζει την κατανάλωση αλκοόλ
- Ανδρέας Δρυμιώτης: «Αν η ΝΔ πέσει στο 25%, ανοίγει ο δρόμος για παραπομπή Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο»
- Μέτωπο Δημάρχου Πετρούπολης με doValue για το σπίτι συνταξιούχου
- Ξεκινούν οι συνομιλίες στην Ελβετία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, παρά τα περί κλεισίματος των Στενών του Ορμούζ
- Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί έως τις 30 Ιουνίου: Ποιοι θα το λάβουν, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο Ρουμ ύψωσε τείχος και χάρισε ιστορικό βαθμό στο Κουρασάο
- Γερμανία: Ανατροπή με «χρυσό» Ουντάβ στο 90+4’
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








