Τις πρώτες δυο εβδομάδες του Φεβρουαρίου θα είναι νόμος του κράτους, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Bloomberg
Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg, σημειώνοντας πως η ακρίβεια παραμένει πρόβλημα για τη χώρα.
Για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, είπε πως θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την έγκρισή του. Τις πρώτες δυο εβδομάδες του Φεβρουαρίου θα είναι νόμος του κράτους, συμπλήρωσε.
«Είμαι σίγουρος ότι θα περάσει το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών» είπε επίσης ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Θα γίνει νόμος τους πρώτους μήνες του Φεβρουαρίου.
«Αυτά είναι σημαντικά θέματα για πολλούς ανθρώπους, γι’ αυτό και δεν επέβαλα κομματική πειθαρχία. Δεν πρέπει να διχάσει την κοινωνία, γι’ αυτό έχουμε και έναν υγιή διάλογο. Αλλά πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Και νομίζω ότι θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο» συμπλήρωσε.
Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την οικονομία είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από ό,τι οι οικονομίες της Ευρωζώνης
«Τα ελληνικά spreads είναι κοντά στα ισπανικά ποιος το περίμενε μετά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Υπάρχουν γεωπολιτικοί κίνδυνοι, υπάρχει και το θέμα της ακρίβειας αλλά είμαι αισιόδοξος» συμπλήρωσε.
Αφού τόνισε το πόσο σημαντική είναι η πορεία της οικονομίας επισήμανε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να βοηθήσουμε τους πιο ευάλωτους Έλληνες. Υπάρχει ένα ζήτημα ακρίβειας στην Ελλάδα και θέλουμε να στηρίξουμε κυρίες τις νέες οικογένειες με παιδιά σε σχέση και με το ζήτημα του δημογραφικού. Είναι προτεραιότητα για εμάς το πώς θα στηρίξουμε τις οικογένειες, όσους ενοικιάζουν σπίτια και να περιμένετε μέτρα που θα ανακοινωθούν σύντομα για τη στήριξή τους.
Ερωτηθείς για τις υπάρχουσες γεωπολιτικές κρίσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα μας είναι «πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια ταραγμένη περιοχή. Υπάρχει ανησυχία για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μην επεκταθεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Και εκτιμώ ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Φεβρουαρίου θα εγκρίνουμε τα 50 δισ. για την Ουκρανία»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Fed: Αύξηση επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια – Στο κόκκινο γύρισε η Wall Street
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων Α Εξαμήνου 2026
- Cenergy: Άλμα 45% στα καθαρά κέρδη, ανεκτέλεστο 3,9 δισ. ευρώ και αναβάθμιση του guidance για το 2026
- Γερμανία: Η Ράιχε προτείνει προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα από 19% σε 7%
- Σαουδική Αραβία: Σχέδιο για επαναλειτουργία του 50% του κρίσιμου πετρελαιαγωγού μέσα σε λίγες ημέρες
- Ευρωαγορές: Ανάκαμψη πριν από τη Fed – Στο +0,7% ο Stoxx 600
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΣΕΒ: Νέο «εργαλείο» παραγωγικότητας για τις επιχειρήσεις – Τι μετρά και πού βοηθά
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








