Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί δεν θα μπορούν για διάστημα 3 μηνών να μπαίνουν σε καθεστώς προσφορών
Η επιβολή πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, είναι ένα από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως είπε, οι παρεμβάσεις στοχεύουν στις καθαρές των τιμοκαταλόγων, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή.
Αφορούν σε προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως καθαριστικά, οδοντόκρεμες, βρεφικό γάλα, πάνες και οπωροκηπευτικά.
Για το βρεφικό γάλα, ανέφερε ότι «θα μπει πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους. Ένας μαθηματικός τύπος που θα νομοθετηθεί και πάνω σε αυτό θα μπαίνει εμπορικό κέρδος του 7%.
Σκοπός είναι η προστασία του καταναλωτή και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Μας απασχολεί η οικονομική επιβάρυνση των νέων οικογενειών».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί δεν θα μπορούν για διάστημα 3 μηνών να μπαίνουν σε καθεστώς προσφορών ενώ δήλωσε πως «θα μπει τάξη στο χάος με τα εκπτωτικά κουπόνια προς τα σούπερ μάρκετ».
Τα μέτρα για την ακρίβεια θα εξειδικεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στις 12:00
Από τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός προκύπτει ένα ερώτημα και βγαίνει ένα ακόμα συμπέρασμα. Το ερώτημα είναι: Δεν ίσχυε το πλαφόν στο μεικτό περιθώριο μέχρι τώρα στο βρεφικό γάλα; Ιδού η απορία.
Και το συμπέρασμα που βγαίνει επιβεβαιώνει το προηγούμενο αποτέλεσμα: Πως αν τα μέτρα μείνουν στο «νέο» πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους και πάλι δεν θα αποδώσουν αφού το πλαφόν λειτουργεί στην κατεύθυνση της αύξησης των τιμών και όχι της πτώσης! Εδώ το σχετικό θέμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ψάθα: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες – Εκκένωση του οικισμού, νέο 112 για Αλεποχώρι και Λούμπα
- METLEN ENERGY & METALS PLC - TR-1: Standard form for notification of major holdings (Ορθή Επανάληψη)
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο τις ελπίδες αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
- Νέα σύμβαση της ΑΒΑΞ με το ΑΝΑΤΟΛΙΑ για την κατασκευή πανεπιστημιακού κτιρίου 4.500 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη
- Σαουδική Αραβία: Μειώθηκαν οι εξαγωγές αργού τον Ιούλιο
- Τραμπ: «Η ηγεσία του Ιράν είναι απίστευτα διπρόσωπη!»
- CENERGY HOLDINGS S.A. - Ενημέρωση επενδυτών και αναλυτών επί των αποτελεσμάτων A’ εξαμήνου 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









