Ο φιλορωσικός «Πατριωτικός Συνασπισμός» ακολουθεί γύρω στο 24%
Το φιλοευρωπαϊκό Κόμμα Δράσης και Αλληλεγγύης (PAS) καταγράφει περί το 50% των ψήφων και εξασφαλίζει μονοκομματική πλειοψηφία, καθώς η καταμέτρηση ολοκληρώνεται. Ο φιλορωσικός «Πατριωτικός Συνασπισμός» ακολουθεί γύρω στο 24%. Τα μέχρι στιγμής συγκλίνουσες αναφορές από διεθνή μέσα επιβεβαιώνουν την καθαρή επικράτηση του PAS.
Με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις κατανομής, το PAS λαμβάνει περί τις 55 από τις 101 έδρες, ενώ στη Βουλή μπαίνουν ακόμη οι: Alternativa (8%), Our Party (6,2%) και Democracy at Home (5,6%).
Η συμμετοχή διαμορφώθηκε περίπου στο 52%, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της εκλογικής αρχής και τις σχετικές αναφορές.
Η εκλογική ημέρα σκιάστηκε από ψευδείς απειλές για βόμβες σε τμήματα του εξωτερικού και κυβερνοεπιθέσεις, περιστατικά που οι αρχές συνέδεσαν με απόπειρες ρωσικής παρέμβασης. Παρά τα συμβάντα, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά και η αποστολή των παρατηρητών θα παρουσιάσει την πρώτη αποτίμηση.
Στο πολιτικό πεδίο, ο Ίγκορ Ντοντόν και το Πατριωτικό Μπλοκ αμφισβήτησαν την έκβαση και κάλεσαν σε διαμαρτυρίες, όμως η αριθμητική των αποτελεσμάτων δείχνει ευκρινή εντολή για το PAS και τη συνέχιση της πορείας προς την ΕΕ.
Απομένει να οριστικοποιήσει η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή τα τελικά αποτελέσματα, ενώ η αποστολή του ΟΑΣΕ/ODIHR παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα 29/09 (15:00 τοπική) την προκαταρκτική της δήλωση στο Κισινάου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Attica: Πρώτο BEAUTY store στο The Mall Athens – Στα σκαριά έως 6 καταστήματα μέχρι το 2029
- Λιβάνιος: Αλλαγές στις προσλήψεις των δήμων μέσω ΑΣΕΠ – Επέκταση της εντοπιότητας και νέοι διαγωνισμοί
- Hertz: Ο πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος συντήρησης «ροκάνισαν» τα κέρδη το γ΄τρίμηνο
- ΕΣΥ: Επαναπροκηρύσσονται 143 θέσεις γιατρών – Οι 27 σε ακριτικά νησιά με επιπλέον 1.500 ευρώ τον μήνα
- ΗΠΑ: Σε χαμηλό 57 ετών οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας τον Οκτώβριο
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ralph Lauren: Κόντρα στην κρίση της πολυτέλειας – Ανεβάζει τον πήχη για έσοδα και κέρδη για το 2027
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 123.106 ευρώ στη ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









