Την εκτίμηση ότι στο τέλος Φεβρουαρίου θα φύγει η τρόικα εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη.
Σε συνέντευξή του στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι η τρόικα θα φύγει από την Ελλάδα εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και «θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της σχέσης μας».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι απαιτείται πιστωτική γραμμή και αυτή θα εξασφαλιστεί από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Το πρωί, μετά από συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας, ο επίτροπος τόνισε ότι «η Κομισιόν αναγνωρίζει πως στην Ελλάδα έγινε τεράστια πρόοδος και θέλουμε να μπούμε σε μια καινούργια φάση, πιο αποφασιστικά και με λιγότερη εποπτεία από την σημερινή». «Για το λόγο αυτό υπάρχουν ακόμη προσπάθειες που πρέπει να γίνουν. Η Κομισιόν είναι κοντά στην Ελλάδα και στους Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε.
Όπως χαρακτηριστικά είπε με έμφαση, «η Κομισιόν δεν είναι εχθρός της Ελλάδας. Είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού με στόχο να οικοδομηθεί ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο που θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο ανταγωνισμό».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε
- Κίνα: Μειώνει τους δασμούς στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από την ΕΕ
- Επιστροφή Γιάννου Γρίβα στη Novibet ως Executive Director of Sports
- Ευρωζώνη: Οριακή μείωση στο 2,1% των κενών θέσεων εργασίας το γ΄τρίμηνο – Στο 1,8% στην Ελλάδα
- Κρεμλίνο: Εκεχειρία τα Χριστούγεννα στην Ουκρανία μόνο με επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας
- Eurostat: Το 32,7% των Ευρωπαίων έκανε χρήση τεχνητής νοημοσύνης το 2025 – Στο 44,1% οι Έλληνες
- Κινεζικός δορυφόρος πέρασε σε απόσταση 200 μέτρων από δορυφόρο Starlink
- ΕΛΣΤΑΤ: Ηπια άνοδος στην επιβατική κίνηση, “φρένο” στα εμπορεύματα στα λιμάνια το β’ τρίμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







