Τη σημασία του έχει ότι αυτή η κίνηση έρχεται δύο μήνες μετά την εξασφάλιση κοινοπρακτικών ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 655,5 εκατ. ευρώ από την OB STREEM Global Supply Chain Solutions, με στόχο την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού και τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων
Ένωση των επωνυμιών Ορφεύς Βεινόγλου και Streem σε μια εταιρεία holding, η οποία συσπειρώνει τις δραστηριότητες Logistics του σχήματος επήλθε πριν από λίγα 24ώρα μέσω της εταιρείας holding ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ – ΣΤΡΙΜ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Η εταιρεία έχει ως αρχικό κεφάλαιο 381 εκατ. ευρώ και έδρα την Ελευσίνα. Στο ΔΣ της βρίσκουμε ως Πρόεδρο τον Ορφέα Μοσχόπουλο Βεινόγλου, τον Αλέξανδρο Καραφυλλίδη ως CEO, Αντιπρόεδρο τον Θρασύβουλο Μακιό, ενώ ανάμεσα στα μέλη είναι ο Βασίλης Σκουρλέτης, Κωνσταντίνος Σιδέρης, Στυλιανός Θεοδοσίου.

O Ορφέας Μοσχόπουλος Βεινόγλου
Σκοπός της εταιρείας είναι οι υπηρεσίες εταιρειών χαρτοφυλακίου (holding), αλλά και οι επενδύσεις σε μετοχές ή άλλους συμμετοχικούς τίτλους, κινητές αξίες και, γενικώς, σε χρηματοπιστωτικά μέσα εισηγμένα ή μη σε οργανωμένη αγορά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, η παροχή συμβουλών και υπηρεσιών διοίκησης, αλλά και και η παροχή δανείων, πιστώσεων και εν γένει κάθε είδους χρηματοδότηση καθώς και η παροχή εγγυήσεων υπέρ εταιρειών στις οποίες η εταιρεία συμμετέχει.

O Θρασύβουλος Μακιός
Τη σημασία του έχει ότι αυτή η κίνηση έρχεται δύο μήνες μετά την εξασφάλιση κοινοπρακτικών ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 655,5 εκατ. ευρώ από την OB STREEM Global Supply Chain Solutions, με στόχο την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού και τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων. Η συμφωνία περιλαμβάνει αρχική εκταμίευση 260 εκατ. ευρώ, που θα κατευθυνθεί στην αναδιάρθρωση υφιστάμενων υποχρεώσεων, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια προορίζονται για την ανάπτυξη νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων και την υλοποίηση πιθανών εξαγορών στον κλάδο των logistics, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στη χρηματοδότηση συμμετείχαν μεγάλες ελληνικές τράπεζες, με την Πειραιώς να αναλαμβάνει ρόλο κύριου συντονιστή, αναδόχου και διαχειριστή των προγραμμάτων, ενώ ως ανάδοχοι συμμετείχαν επίσης η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα.
Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει την ενίσχυση των υποδομών logistics και την επέκταση της παρουσίας της σε νέες αγορές.
Πριν από έναν χρόνο η απόσχιση κλάδου
Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς πριν από έναν χρόνο επικυρώθηκε η πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για απόσχιση κλάδου και δημιουργία νέας εταιρείας με τίτλο ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΟΙΚΟΣΚΕΥΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ & ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
Η νέα εταιρεία ιδρύθηκε στα τέλη του Απριλίου του 2025, έχει έδρα το 27ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο της πρόκειται να διαμορφωθεί στο ποσό των €758.821. Στα περιουσιακά στοιχεία της νέας εταιρείας, εξάλλου, σύμφωνα με το νέο καταστατικό, προστίθενται και επτά μεγάλα φορτηγά. Πρόκειται για την νέα εταιρεία, η οποία θα οδηγήσει τα αναπτυξιακά σχέδιά της HIG Capital στον εγχώριο κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών – logistics μετά και από την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, πριν από δύο χρόνια, της πιο σημαντικής, σε όγκο και αξία, εταιρείας logistics στην ελληνική επικράτεια, Oρφεύς Βεινόγλου.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η εταιρεία έχει δρομολογήσει επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ έως και το 2025, με στόχο να φτάσει την αξία ενεργητικού στο 1,5 δις ευρώ. Εάν προστεθούν και οι εταιρείες Makios Logistics και «Ολυμπιάς – Κανδύλης», τις οποίες έχει ήδη εξαγοράσει, η HIG υποστηρίζει ότι κατέχει το 18% με 19% της εγχώριας αγοράς logistics.
Υπενθυμίζεται ότι η HIG είναι ένας διαχειριστής κεφαλαίων εξ Αμερικής, με πάνω από 52 δις δολ. ενεργητικό και τελεί υπό την εποπτεία της «SECURITIES & EXCHANGE COMMISION» των ΗΠΑ και της «FINANCIAL CONDUCT AUTORITY» του Ηνωμένου Βασιλείου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τερκενλής: Αύξηση τζίρου και κερδών αλλά και πίεση στα λειτουργικά κόστη
- Αποχώρησε η Κωνσταντίνα Κάρσα από τη Deloitte
- Safe Bulkers, Inc. - Safe Bulkers Announces Annual Meeting of Stockholders
- Αισιοδοξία στις συνομιλίες ΗΠΑ, ΙΡΑΝ αν και το θέμα των πυρηνικών ακόμα δεν έχει συζητηθεί
- Μέσι – Αυστρία: 2 – 0
- Βασ. Σωτηρόπουλος: «Σημαντική ημέρα για το κράτος δικαίου»
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Αποτελέσματα Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε.
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ ορκίστηκε βουλευτής και ετοιμάζεται για τη διαδοχή του Στάρμερ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








