Επενδύσεις

Νέες επενδύσεις στον τομέα του ελληνικού real estate σχεδιάζουν οι Κινέζοι

Ολοκληρώθηκε η αποστολή που διοργάνωσε το Enterprise Greece στην Κίνα, στις πόλεις Γκουανγκζού και Χονγκ Κονγκ με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του real estate στην Ελλάδα, μέσω της προώθησης του προγράμματος χορήγησης αδειών διαμονής σε αγοραστές ακινήτων αξίας 250.000 ευρώ και άνω.

Το πρόγραμμα προέκυψε από τη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την τόνωση της αγοράς ακινήτων και την προσέλκυση επενδυτών υψηλού οικονομικού κύρους.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το πρόγραμμα Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Άγγελος Συρίγος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Στέφανος Ησαΐας, ενώ την αποστολή πλαισίωναν και στελέχη της Διεύθυνσης Προσέλκυσης Επενδύσεων του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια παραμονής στην πόλη Γκουανγκζού οι επικεφαλής της αποστολής, κ. Συρίγος και κ. Ησαΐας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους των κυριότερων εξειδικευμένων γραφείων μετανάστευσης (immigration offices) αλλά και με ειδικούς της αγοράς, στους οποίους παρουσίασαν το πρόγραμμα, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει σε σύγκριση με παρόμοια προγράμματα άλλων χωρών της Μεσογείου. Είχαν δε την ευκαιρία να διαπιστώσουν το έντονο ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς και την επιθυμία που εξέφρασε για τη δυναμική προώθηση του προγράμματος στην εγχώρια κινεζική αγορά.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο Χονγκ Κονγκ η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε στο «Investment Immigration Summit – Hong Kong 2014″ το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά συνέδρια επενδυτικής μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή του Χονγκ Κονγκ. Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, οι επικεφαλής κ. Συρίγος και κ. Ησαΐας παρουσίασαν σε ένα απολύτως στοχευμένο κοινό, αποτελούμενο από στελέχη εταιρειών παροχής μεταναστευτικών υπηρεσιών και ενδιαφερόμενους επενδυτές, το πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής σε ειδικά διαμορφωμένη ενότητα για την Ελλάδα.

close menu