Λίγες εβδομάδες μετά τον ερχομό της τουρκικής αλυσίδας Vakko
Απευθυνόμενοι κυρίως στο νεανικό κοινό, δύο νέοι retailer, ο ένας από τη Γερμανία και ο άλλος από την Πολωνία, ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report και οι δύο όμιλοι ίδρυσαν θυγατρικές εταιρείες στα τέλη Απριλίου στην Ελλάδα, έχοντας ως στόχο να ξεκινήσουν είτε online είτε φυσικό σημείο πώληση καταρχάς στην περιοχή της Αττικής.
Αυτό συμβαίνει λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη λειτουργίας ενός Τούρκου retailer στην Ελλάδα, της Vakkο, η οποία είχε ιδρύσει θυγατρική, ήδη, από τα προηγούμενα τρία χρόνια, αλλά τελικά άνοιξε το κατάστημα μέσα στον Μάρτιο του 2025, ενώ αναμένεται, επίσης, μέσα στο 2025 να κάνει εγκαίνια το νέο project της Η&Μ, υπό την επωνυμία Arket. Να θυμίσουμε επίσης ότι στνην Ελλάδα δραστηριοποιούνται δύο ακόμα εταιρείες λιανικής από την Πολωνία η Sinsay και η Pepco.
New Yorker: Γερμανικά ρούχα με αμερικάνικο όνομα
Μέσα στο 2025 αναμένεται να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, κατά όσα αναφέρουν πηγές στο Financial Report, η αλυσίδα ένδυσης New Yorker, νομικά γνωστή ως New Yorker Group Services International GmbH & Co.KG. Πρόκειται για μια πολυεθνική εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης με έδρα το Μπράουνσβαϊγκ της Γερμανίας, όπου και διατηρεί ακόμα τα κεντρικά της γραφεία.
Η ιστορία της αλυσίδας πηγαίνει 54 χρόνια πίσω, όταν το 1971 άνοιξε το πρώτο κατάστημα New Yorker στο Φλένσμπουργκ, ενώ σταδιακά ξεκίνησε την πορεία της και εκτός γερμανικών συνόρων. Ιδρυτής της ήταν ο Φρίντριχ Ναπ, ο οποίος απεβίωσε μέσα στο 2024.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον Νοέμβριο του 2022, η εταιρεία διαθέτει πάνω από 1.150 υποκαταστήματα σε 47 χώρες: Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία, Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Αίγυπτος, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Καζακστάν, Κοσσυφοπέδιο, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Κατάρ, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό αντικείμενο δραστηριότητας της νέας εταιρείας στην Ελλάδα αφορά το εμπόριο ειδών ιματισμού, με έμφαση στα νεανικά ρούχα, ενώ στον σκοπό της συμπεριλαμβάνονται επίσης σε χονδρικό εμπόριο, κατασκευαστικές εργασίες (οικιστικών και μη κτιρίων), παραγωγή ενδυμάτων και αξεσουάρ ένδυσης, λιανικό εμπόριο υποδημάτων καθώς και δραστηριότητες στον τομέα ακινήτων.
Τη διοίκηση, δε, της ελληνικής θυγατρικής αναλαμβάνουν ως διαχειριστές οι managers της μητρικής εταιρείας Jonas Gnauck και Helene Steiner, καθώς και ο Wolfgang Otto Fuerstberger.
R-gol: Μετά την online παρουσία, έρχεται και η φυσική
Στην απόφαση να ανοίξει φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα προχώρα η πολωνική εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων R-Gol, μετά και από την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στη χώρα μας πριν από λίγες ημέρες.
Ο σκοπός της εταιρείας είναι να εμπορεύεται (χονδρική ή/και λιανική) και ειδικά αλλά όχι αποκλειστικά να αγοράζει, να πωλεί, να κατασκευάζει, να εξάγει, να εισάγει, να προμηθεύει, να διανέμει ή να παρέχει κάθε άλλου είδους οργανωμένη εμπορική δραστηριότητα για τη διανομή των εν λόγω προϊόντων, β) να εκτελεί ή να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιχειρηματική συναλλαγή και να αναλαμβάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα, άμεσα ή έμμεσα σχετική με το προαναφερόμενο αντικείμενο».
Πρόκειται για μια εταιρεία, η οποία φέτος κλείνει 25 χρόνια δραστηριοποίησης στο χώρο του αθλητικού – και κυρίως ποδοσφαιρικού- retail.
Ιδρύθηκε το 2000 από τον Marcin Radziwon ως οικογενειακή επιχείρηση και έχει πλέον είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους retailer για είδη ποδοσφαίρου στην Πολωνία και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, έχοντας συνεργασίες κατά καιρούς και με διάσημους αθλητές, αναπτύσσοντας παράλληλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά κανάλια πώλησης.

O Marcin Radziwon
Η αλυσίδα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ήδη, από το 2021 διαδικτυακά, μέσω του r-gol.com, προσφέροντας αθλητικά παπούτσια και ρούχα, μπάλες και άλλον εξοπλισμό. Εκτός από την Ελλάδα, το εν λόγω e-shop εξυπηρετεί ακόμα πελάτες σε 32 χώρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δεν κατάφερε να εκλεγεί σήμερα καγκελάριος ο Μερτς
- Χρηματιστήριο: Πτωτικές τάσεις για τον Γενικό Δείκτη
- Αγορά Ηλεκτρισμού: Χαμηλότερες τιμές, αυξημένη κατανάλωση
- Ο Αιγύπτιος Προέδρος στην Ελλάδα για την ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Μεσογείου
- Φάρσα το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών
- Αυτοκινητόδρομος Ε65: Στο 72,77% η πρόοδος κατασκευής στο βόρειο τμήμα
- Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές
- Εταιρείες διανομών: Η DoorDash εξαγοράζει την Deliveroo
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις