Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρουσίασε χθες Τετάρτη σχέδιο επένδυσης για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας και το μεγαλύτερο πρόγραμμα αύξησης της απασχόλησης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το σχέδιο προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και θα αποτελέσει «επένδυση στην Αμερική που γίνεται μια φορά κάθε γενιά» και «δεν έχουμε ξαναδεί ή κάνει τίποτα παρόμοιο», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν παρουσιάζοντάς το στο Πίτσμπεργκ, στην πολιτεία Πενσιλβάνια.
Το σχέδιο αυτό θα «δημιουργήσει εκατομμύρια καλές δουλειές», με τον Λευκό Οίκο να συγκρίνει το μέγεθος της επένδυσης με την εποχή που οι ΗΠΑ «κέρδισαν την κούρσα του διαστήματος».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, το πρόγραμμα αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου οι ΗΠΑ να μπορέσουν να «νικήσουν στον ανταγωνισμό με την Κίνα». «Πρέπει να το εφαρμόσουμε», επέμεινε.
Προβλέπει να εκσυγχρονιστούν 32.000 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, 10.000 γέφυρες, να κατασκευαστούν περισσότερα αεροδρόμια, να δοθούν κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση.
Ακόμη, το πρόγραμμα προβλέπει βελτίωση της ποιότητας των συστημάτων υδροδότησης, ηλεκτροδότησης, των ευρυζωνικών δικτύων, της ποιότητας της στέγης.
«Για να το πω απλά, αυτές είναι επενδύσεις που πρέπει να κάνουμε», είπε ο Τζο Μπάιντεν. «Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να μην τις κάνουμε».
Το σχέδιο υπόκειται στην έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πολλοί Δημοκρατικοί τάχθηκαν υπέρ ενός μεγάλου πακέτου επενδύσεων για τη βελτίωση των δημόσιων υποδομών.
Αλλά για να υιοθετηθεί ένα σχέδιο τέτοιου μεγέθους, ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα χρειαστεί τις ψήφους περίπου 10 Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του GOP στο σώμα, ο Μιτς Μακόνελ, απέρριψε μονομιάς το σχέδιο του Τζο Μπάιντεν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Yalco: Στα 5,2 εκατ. ευρώ η καθαρή θέση μετά την εξυγίανση
- Η «μετάνοια του αγοραστή» χτυπά το ευρωπαϊκό χρέος – Προειδοποίηση από την BofA
- Νεπάλ: Στα 4,78 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης μετά τη φονική πλημμύρα
- Elan Capital: Και ο Ρένος Δημητρίου κοιτάζει Αθήνα, μετά τα hedge funds των Rokos και Millennium
- Διπλό χτύπημα της ΑΑΔΕ στο «Ελ. Βενιζέλος» – Κατάσχεση 477.000 λαθραίων τσιγάρων
- ΗΠΑ: Επιτάχυνση του πληθωρισμού στο 3,4% – Στο 70% τα στοιχήματα για αύξηση επιτοκίων από τη Fed
- Μελόνι: Η ιταλική κυβέρνηση «δεν έχει κανέναν ρόλο» στις συμφωνίες της Monte Paschi
- Δομική Κρήτης: Νέα σύμβαση 6,44 εκατ. ευρώ για πολυτελείς κατοικίες στην Ελούντα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








