Επιχειρήσεις

Ο ΕΛΟΜΑΣ έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα από την Πίτσιας

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Σημαντική νίκη, επί του ομίλου αγορών ΕΛΟΜΑΣ, πέτυχε η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Πίτσιας. Η γενική συνέλευση των μελών του ΕΛΟΜΑΣ την περασμένη Άνοιξη είχε αποφασίσει την αποπομπή της αλυσίδας Πίτσιας από τους κόλπους της.

_x000D_

Η τελευταία προσέφυγε στη δικαιοσύνη και όπως λένε στελέχη της αγοράς με γνώση κατάφερε και κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα βάσει των οποίων ακυρώνεται η επίμαχη απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΕΛΟΜΑΣ που είχε λάβει η προηγούμενη διοίκηση του Ομίλου Αγορών (ΣΥΝΚΑ και Πιλίδης) μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Εκκρεμεί η εκδίκαση της αγωγής της Πίτσιας κατά του ΕΛΟΜΑΣ.

_x000D_

_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Εκείνη η επίμαχη γενική συνέλευση του ΕΛΟΜΑΣ είχε ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον αποκλεισμό μέλους για σπουδαίο λόγο. Η διαχειριστική επιτροπή του ΕΛΟΜΑΣ, είχε υποστηρίξει με επιστολή που είχε σταλεί στα μέλη του ομίλου, ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα, η Πίτσιας, προκαλούσε προβλήματα και έριδες, επηρέαζε και άλλα μέλη και έθετε σε κίνδυνο την ύπαρξη του ΕΛΟΜΑΣ.

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

Της επίμαχης συνέλευσης είχε προηγηθεί την 1η Φεβρουαρίου έκτακτη γενική συνέλευση που είχαν ζητήσει 11 νέα μέλη, με αίτημα την ανάκληση της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΕΛΟΜΑΣ. Τελικά η πλευρά των 11 απέσυρε το συγκεκριμένο θέμα, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί κοινός τόπος συνεργασίας. Από την πλευρά του ο ΕΛΟΜΑΣ υποστήριξε πως το θέμα απορρίφθηκε ομόφωνα από την έκτακτη γενική συνέλευση.

_x000D_

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Πίτσιας μια μικρή οικονομική οντότητα από την Πιερία, ότι είναι από τους βασικούς παίκτες στις περιοχές που δραστηριοποιείται ελέγχοντας μερίδιο πάνω από 25%. Η αλυσίδα, που την περασμένη Άνοιξη εξαγόρασε 3 καταστήματα της Μαζί Markets και σήμερα το δίκτυο της αριθμεί 27 σημεία πώλησης, πέτυχε πέρυσι ανάπτυξη των πωλήσεών της πάνω από το μέσο όρο της αγοράς. Ο τζίρος της στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 κατά τη διάρκεια της οποίας ενίσχυσε το δίκτυο της με 3 νέα καταστήματα, ανήλθε στα 23,172 εκατ. ευρώ από 20,7 εκατ. ευρώ το 2020, το περιθώριο μικτού κέρδους διαμορφώθηκε στο 24,76% επί των πωλήσεων από 22,57% και τα καθαρά της κέρδη στις 540.388 ευρώ από 311.779 ευρώ το 2020.

_x000D_

Ανάπτυξη που συνεχίσθηκε και στους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς. Το πρώτο πεντάμηνο ο κύκλος εργασιών της ήταν αυξημένος κατά 26,09% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η διοίκηση της αλυσίδας εκτιμά ότι θα πετύχει τζίρο πάνω από 30 εκατ. ευρώ ενώ στα σχέδια της είναι η δημιουργία logistic center. Πρόκειται για επένδυση άνω των 5 εκατ. ευρώ -έχει καταθέσει τον φάκελο ένταξής στον Αναπτυξιακό Νόμο- σε έκταση 37 στρεμμάτων στον κόμβο της Πιερίας όπου σκοπεύει να “κτίσει” 8.000 τ.μ.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu