Η σχετική αίτηση της ΟΝΥΞ Τουριστική είχε κατατεθεί στις 23 Ιουλίου 2025
Το Χρηματιστήριο Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή των μετοχών της ΟΝΥΞ Τουριστική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, υπό την αίρεση της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου εισαγωγής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Στη συνέχεια, ταυτόχρονα με την εισαγωγή των μετοχών στην Κύρια Αγορά, θα πραγματοποιηθεί η διαγραφή τους από την ΕΝ.Α., αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων για την εισαγωγή των μετοχών στην Κύρια Αγορά και τη διαγραφή από την ΕΝ.Α., θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η σχετική αίτηση της ΟΝΥΞ Τουριστική είχε κατατεθεί στις 23 Ιουλίου 2025 συνοδευόμενη από την κατάθεση του σχετικού φακέλου και ενημερωτικού σημειώματος προς τις αρμόδιες αρχές, τη Διεύθυνση Εισηγμένων Εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και τη Διεύθυνση Εισηγμένων Εταιρειών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η κίνηση είχε έρθει μετά από έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΟΝΥΞ κατά τη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου 2025.
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΝΥΞ (πρώην MED) μετά τη συγχώνευση με τις εταιρείες Green Hope ΑΕ και Αγάνωρ ΙΚΕ, απέκτησε τον πλήρη έλεγχο εκτάσεων εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, καθώς και τα δικαιώματα έρευνας και διαχείρισης του γεωθερμικού πεδίου Σάνης-Αφύτου μέσω μισθώσεως από το Ελληνικό Δημόσιο.
Ακολουθεί ολόκληρη η χρηματιστηριακή ανακοίνωση:
«Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, διαπίστωσε την συνδρομή των προϋποθέσεων εισαγωγής και ενέκρινε την εισαγωγή του συνόλου των 68.926.799 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας «ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (ISIN:GRS530003003) στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 4 του ν. 3371/2005, υπό την αίρεση της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου εισαγωγής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
» Στη συνέχεια, ταυτόχρονα με την εισαγωγή των μετοχών στην Κύρια Αγορά, θα πραγματοποιηθεί η διαγραφή τους από την ΕΝ.Α.
» Το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων για την εισαγωγή των μετοχών στην Κύρια Αγορά και τη διαγραφή από την ΕΝ.Α., θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λαγκάρντ: Οι τιμές της ενέργειας θα κρίνουν εάν η ΕΚΤ αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο
- COCA-COLA HBC AG - Response to press speculation
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες με «βαρίδια» τεχνολογία και άμυνα – Ισχυρές πιέσεις σε ASML και Rheinmetall
- Wall Street: Βουτιά 4,7% στον Nasdaq και «κραχ» 1.447 μονάδων στον Dow Jones – Μαζικό shell-off στην τεχνολογία
- Πλαστικά Κρήτης: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Naturplas Industrial στο Μαρόκο έναντι 16,2 εκατ. ευρώ
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΣΕ ΣΩΜΑ”
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΣΕ ΣΩΜΑ”
- Η JPMorgan στο μικροσκόπιο των Δημοκρατικών για τις σχέσεις της με τον Τζέφρι Έπσταϊν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








