Επιχειρήσεις

OpenAI: Επενδυτές απειλούν με μηνύσεις το διοικητικό συμβούλιο για την απόλυση Άλτμαν

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι θα χάσουν εκατομμύρια δολάρια που επένδυσαν στην OpenAI, αν ακολουθήσει κατάρρευση της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης

Ορισμένοι επενδυτές της OpenAI, που κατασκευάζει το ChatGPT, απειλούν με νομικές προσφυγές κατά του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας μετά την απόλυση του πρώην διευθύνοντα συμβούλου Σάμ Άλτμαν που  προκαλεί, όπως φαίνεται, και μαζική έξοδο εργαζομένων από την εταιρεία.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να χάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που επένδυσαν στην OpenAI, αν ακολουθήσει κατάρρευση της startup στον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft κατέχει το 49% της κερδοσκοπικής εταιρείας λειτουργίας, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Άλλοι επενδυτές και εργαζόμενοι ελέγχουν το 49%, ενώ το 2% ανήκει στη μη κερδοσκοπική μητρική εταιρεία της OpenAI, σύμφωνα με τη Semafor.

Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI απέλυσε τον Άλτμαν την Παρασκευή και μέχρι και χθες Δευτέρα 20 Νοεμβρίου οι περισσότεροι από τους 700 υπαλλήλους της OpenAI απείλησαν να παραιτηθούν, αν η εταιρεία δεν αντικαθιστούσε το διοικητικό συμβούλιο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu