Πολιτική

Π. Μαρινάκης: Έρευνα για τον θάνατο των πέντε Ελλήνων στη Λιβύη – Δεν ξέρουμε τι έγινε

Δεν μπορούμε να πούμε εμείς με βεβαιότητα τι έγινε διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Μητσοτάκης: Δράμα ενώ εκτελούσαν ευγενές καθήκον

Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους πέντε Έλληνες (τρεις στρατιωτικοί και δυο πολιτικοί υπάλληλοι) στη Λιβύη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι «οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να το πούμε εμείς με βεβαιότητα. Τι συνέβη, τι δε συνέβη ούτε μπορώ εγώ να σας πω πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι αρμόδιες επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα γίνει άμεση διερεύνηση των αιτιών και βέβαια του οδηγού. Τι συνέβη, ποια είναι η ευθύνη που οι άνθρωποι αυτοί δεν γύρισαν στην πατρίδα μας μετά από την ανθρωπιστική βοήθεια για την οποία συνέτρεξαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΕΕΘΑ για πολύνεκρο τροχαίο στη Λιβύη: Τι απαντά «άτυπα» στις επικρίσεις για την ενημέρωση

«Η αρχική πληροφόρηση βασιζόταν στην ενημέρωση που παρείχαν οι αρχές της Λιβύης προς τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας»- Προχώρησαν σε διορθωτική ενημέρωση χωρίς να ενημερωθεί η ελληνική πλευρά, υποστηρίζεται -Ερωτήματα από την αντιπολίτευση ​ ​

Οι τραυματίες

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έχουν μεταφερθεί 10 από τους 13 συνολικά τραυματίες της ελληνικής αποστολής. Οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δέκα τραυματίες είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση. Όλοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί και να αποτυπωθεί πλήρως η κατάσταση της υγείας τους. Θα διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς χρειάζονται περαιτέρω νοσηλεία και ποιοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για την κατάσταση των τραυματιών, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες που έγινε το σοκαριστικό τροχαίο. Υπενθυμίζεται ότι το ΓΕΕΘΑ μιλούσε αρχικά για ελαφρά τραυματίες και μόνο μετά την αποκάλυψη από ξένα ΜΜΕ ότι υπάρχουν νεκροί, επανήλθε με νέα ανακοίνωση.

Μητσοτάκης: Δράμα ενώ εκτελούσαν ευγενές καθήκον

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα», επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

close menu