"Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα"
Για την εφαρμογή του προσωπικού αριθμού και το πώς αυτός θα λειτουργήσει μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μετά και τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαστεργίου. «Όσοι έχετε βγάλει καινούργια ταυτότητα, δεν χρειάζεται να ξαναπάτε να βγάλετε. Η ταυτότητά σας ισχύει κανονικά μέχρι και την επίσημη ημερομηνία έναρξης».
«Την ημέρα που θα ξεκινήσουμε, που είναι θέμα μιας εβδομάδας με 10 ημερών, θα βγει στον αέρα η πλατφόρμα myinfo.gov.gr. Εκεί θα μπορέσουμε να δούμε ποια είναι η εικόνα μας, ποια είναι τα στοιχεία μας στα 4 διαφορετικά επίσημα μητρώα του κράτους. Είναι πολύ πιθανό σε κάποιο από αυτά κάποιο στοιχείο μας να είναι λάθος, αν για παράδειγμα γράφουμε δυο μικρά ονόματα. Υπάρχουν στοιχεία που μπορούμε να διορθώσουμε εμείς, ενώ άλλα όπως το επίθετο που γράφεται λάθος όχι. Θα πρέπει για μια και μόνη φορά να επισκεφτούμε μια υπεύθυνη Αρχή, τον δήμο μας εν προκειμένω.
Αυτές ακριβώς τις ορθογραφικές ανακολουθίες πάει να διορθώσει ο προσωπικός αριθμός. Διορθώνουμε μια φορά τα στοιχεία μας και μετά δεν πρόκειται ποτέ το ελληνικό Δημόσιο να μας μπερδέψει ή να βρει την παλιά μας ταυτότητα ή να τρέξουμε τελευταία στιγμή για να βγάλουμε ας πούμε διαβατήριο. Αφού διορθώσουμε τα στοιχεία μας, πάμε στο επόμενο βήμα της πλατφόρμας αυτής που είναι πλέον η έκδοση προσωπικού αριθμού».
«Με τον αριθμό αυτό τελειώνουμε με τα πάντα. Σκοπός πλέον είναι το ελληνικό Δημόσιο να αλλάξει νοοτροπία. Δεν θα γίνει την πρώτη μέρα, δεν τρέφω αυταπάτες. Θέλει λίγο χρόνο αυτή η μετάβαση. Υπηρεσιακά θα μείνουν και οι άλλοι αριθμοί, όπως ο ΑΜΚΑ, αλλά δεν μας αφορά καθόλου. Είναι αριθμοί που θα βρίσκονται στα έγκατα των μητρώων του ασφαλιστικού, του φορολογικού κλπ», διευκρίνισε ο υπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επεκτείνεται το κατάστημα αφορολογήτων ειδών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
- Άδειες 10ετίας και νέο τοπίο στην περιφερειακή τηλεόραση
- Η Γερμανία 7 -1 το Κουρασάο στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο
- Κατρακυλά η δημοτικότητα του Τραμπ στην αμερικανική ύπαιθρο λόγω ακρίβειας και πολέμου
- Εξιτήριο για τον Γιώργο Μυλωνάκη μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του
- Η Ουάσινγκτον μπλοκάρει τους Τόμαχοκ στη Γερμανία και αποσυνδέει την ασφάλειά της από την Ευρώπη
- Μαγνήτης βλεμμάτων στη Βάρκιζα το αξίας 325 εκατ. ευρώ Moonrise
- Πάνω από 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα την επόμενη εξαετία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








