Οι παλιές μπλε ταυτότητες θα αποτελέσουν αποτελούν παρελθόν έως το καλοκαίρι του 2026
Την Τρίτη 3 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έκδοσης του προσωπικού αριθμού, ο οποίος θα χρησιμοποιείται σταδιακά σε όλες τις συναλλαγές με το δημόσιο, με τις παλιές μπλε ταυτότητες να αποτελούν παρελθόν έως το καλοκαίρι του 2026.
«Πρέπει να τακτοποιηθούν τα μητρώα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπήρχαν διπλά ΑΜΚΑ. Το ΑΚΜΑ δεν σβήνει ποτέ, απλά απενεργοποιείται», είπε στο Mega o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Ο νέος αριθμός θα αποκτάται ηλεκτρονικά από το myInfo στο gov.gr, χρησιμοποιώντας κωδικούς taxisnet. Η πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη Τρίτη.
Αναφερόμενος στο Kids Wallet, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενημέρωση της ηλικίας των ανήλικων χρηστών στις πλατφόρμες. «Υπάρχει ζήτημα ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε έναν ψηφιακό κόσμο. Θεωρούν φυσιολογικό να περνάνε πολλές ώρες της ζωής τους μέσα από μία οθόνη και προκαλεί πρόβλημα στην ανάπτυξή τους και τις μαθησιακές τους ικανότητες».
Όσο για τις αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τη για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ από επιδοτήσεις σε «μαϊμού» κτηνοτρόφους και αγρότες με εικονικά βοσκοτόπια, δήλωσε: «Είναι η κλασική ιστορία του πως ως χώρα και ως πολίτες χειριστήκαμε τις επιδοτήσεις. Πάμε πλέον σε μία ριζική λύση».
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο την κατάργηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και μέχρι να βάλει οριστικό λουκέτο το δεύτερο εξάμηνο του 2026, οι αρμοδιότητες και το σύστημα ενισχύσεων και πληρωμών θα περάσουν στην ΑΑΔΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο έως τις 20:00 στη Νότια Κορέα: Γιατί αλλάζει τις ώρες συναλλαγών
- Θάνατος Μαζωνάκη: Από το Κολωνάκι στις Κυκλάδες – Το σχέδιο των γιατρών για πελάτες με «γερά πορτοφόλια»
- Μητσοτάκης από Καστελόριζο: Κίνητρα 5.000 ευρώ και νέα έργα
- Live – Ανδρουλάκης από ΔΕΘ 2026: 13ος μισθός, 13η σύνταξη και 120 δόσεις – «Όλα είναι κοστολογημένα»
- Πωλήθηκε το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Τραμπ για $1,93 εκατ. – Είχε αγοραστεί για 835.000
- Πυροβολισμοί έξω από beach bar στην Ανάβυσσο
- Ενοίκια στα ύψη: Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές – Η λύση που προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ
- Ιρανικό εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε κοντά στα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








