Θα πρέπει να φαίνεται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων
Οι ιδιοκτήτες, εφόσον θέλουν να καθαρίσουν τις κατοικίες τους, θα πρέπει να βγάλουν φωτογραφίες από το εσωτερικό όλων των πληγέντων χώρων του κτηρίου, στις οποίες θα φαίνονται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων. Επίσης, πρέπει να φροντίσουν να είναι εμφανές το αποτύπωμα της στάθμης στους τοίχους, κατά την αυτοψία.
Τα παραπάνω επισημαίνει η Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.
Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι, από την πρώτη στιγμή τα στελέχη των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο πεδίο των πληγεισών περιοχών για αυτοψίες και καταγραφές. Μέχρι εχθές είχαν πραγματοποιηθεί 4.336 αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, και η διαδικασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με τη συνδρομή μηχανικών της Πολιτικής Προστασίας, του Στρατού και του ΤΕΕ, με τη σημαντική συνδρομή και συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Kodak: Η εταιρεία με ιστορία 133 ετών δεν μπορεί να καλύψει χρέη 500 εκατ. ευρώ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Σίσι με έμφαση σε Γάζα και διμερή θέματα
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων
- ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επιβεβαίωσαν την στήριξή τους στην Ουκρανία
- Κουτσούμπας από Πάτρα: «Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στις πυρκαγιές- Δεν είχε πυρασφάλεια η ΒΙΠΕ»
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Κρις Πάππας: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει
- Τραμπ: Ζητάει τώρα την παραίτηση της Λίζα Κουκ, μέλος του ΔΣ της Fed
- Μητσοτάκης για συλλήψεις εμπρηστών: Τέλος η ατιμωρησία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις