Ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, για την επιστροφή της βενζίνης στο 1,70 στη βενζίνη και του πετρελαίου κίνησης στο 1,45
Αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων βλέπει ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. Μιλώντας στο ΕΡΤnews Radio 105,8 εκτίμησε ότι, εφόσον δεν υπάρξουν νέες διεθνείς αναταράξεις στην αγορά ενέργειας, η βενζίνη θα μπορούσε να υποχωρήσει στα 1,70 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,45 ευρώ, ενώ για το φετινό καλοκαίρι προέβλεψε τιμές κοντά στα 1,90 ευρώ στις μεγάλες πόλεις.
Ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε: «Στις μεγάλες αστικές πόλεις η τιμή είναι κάτω από 2 ευρώ. Είναι κοντά στο 1,95 με 1,96. Στη νησιωτική χώρα και στις πιο απομακρυσμένες επαρχιακές πόλεις ενδεχομένως θα το δούμε και 2,14, 2,15, ακόμη και 2,19».
Αναφορικά με το πού θα κυμανθούν οι τιμές τώρα το καλοκαίρι ανέφερε: «Οι τιμές θα είναι περίπου όπως σας είπα: Στις μεγάλες αστικές πόλεις κοντά στο 1,90, δηλαδή πέφτουν στο 1,90. Και για τα νησιά θα είναι περίπου στο 2,10».
Ως προς το τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψουμε στις τιμές προς πολέμου, 1,72, με 1,75, πόσο δηλαδή χρονικό διάστημα χρειάζεται επισήμανε: «Δεν είναι εύκολο γιατί θα διαρκέσει σίγουρα ένα τρίμηνο, εφόσον όλα είναι καλά στην παγκόσμια κοινότητα. Είναι τόσο ευαίσθητη όμως, πια η αποθήκευση των ενεργειακών προϊόντων που οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο γεγονός μπορεί να κρατήσει τις τιμές σε υψηλά επίπεδα. Η εκτίμησή μου είναι ότι εφόσον δεν υπάρξει άλλο σοβαρό γεγονός, θα επιστρέψουμε στο 1,70 στη βενζίνη και στο 1,45 στο πετρέλαιο κίνησης, μετά τα Χριστούγεννα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γκεορκγίεβα (ΔΝΤ): «Τα προηγμένα μοντέλα ΑΙ μπορούν να καταστρέψουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα»
- Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και SKY express κατά της ΥΠΑ για την ταλαιπωρία των επιβατών
- Φυλάκιση 4 ετών στον Γιώργο Σαββίδη για εμπλοκή σε υπόθεση εκβίασης ποδοσφαιρικού μάνατζερ
- Νετανιάχου: Όσο είμαι πρωθυπουργός, το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα
- Πρατηριούχοι Αττικής: Μετά τα… Χριστούγεννα η αποκλιμάκωση στα καύσιμα
- Νέος κύκλος αξιολόγησης στις δημόσιες υπηρεσίες, η διαδικασία
- ΟΔΔΗΧ: Δεν θα γίνει η δημοπρασία ομολόγων στις 17 Ιουνίου
- Καρυστιανού από «Αττικόν»: «Ράντζα και τμήματα που εγκαινιάζονται και δεν λειτουργούν» (video)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








