Επιχειρήσεις

Προχωρά η σύνδεση του νέου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στην Κομοτηνή με φυσικό αέριο

Το νέο εργοστάσιο θα λειτουργήσει η Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής Α.Ε., που αποτελεί κοινή εταιρεία των ομίλων ΓΕΚ Τέρνα και Motoroil.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ απόφαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ενέργειας για την έγκριση εγκατάστασης αγωγού φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε. προκειμένου να συνδεθεί με το νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της εταιρείας “ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Α.Ε.” στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής με το ΕΣΜΦΑ στην Π.Ε. Ροδόπης».

Πρόκειται για το έργο διασύνδεσης του ΕΣΦΑ με τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Ειδικότερα αφορά σε Εγκατάσταση Αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης για τη σύνδεση του νέου ανεξάρτητου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της “ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Α.Ε.” στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής με το ΕΣΜΦΑ που αποτελείται από ένα κεντρικό βανοστάσιο στην αρχή του κλάδου (U-7610), ένα μετρητικό σταθμό φυσικού αερίου δυναμικότητας 142500 Nm3 /h, ένα δίκτυο αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης συνολικού εκτιμώμενου μήκους 1.600μ και ένα βανοστάσιο για τη σύνδεση με το σταθμό της Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής Α.Ε. σε εσωτερικό τμήμα οικοπέδου της ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Στη Θερμοηλεκτρική ΚΟμοτηνής συμμετέχει και η Motoroil με 50%.

close menu