Μειωμένες κατά 3,378 δισ. ευρώ ή 9,7% έναντι του στόχου στο 9μηνο του 2017 εμφανίζονται οι πρωτογενείς δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, για το εννεάμηνο του 2017 οι υπερβάσεις άνω του 10% του στόχου εκτέλεσης δαπανών, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων κατέγραψαν οι εξής:
Φορέας Μακεδονίας – Θράκης του υπ. Εσωτερικών
Η αύξηση των πληρωμών σε σχέση με το στόχο κατά 0,8 εκατ. ευρώ ή 15,9%, οφείλεται στην υπερεκτέλεση του προϋπολογισμού του Π.Δ.Ε.
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Η αύξηση των δαπανών σε σχέση με το στόχο κατά 26,7 εκατ. ευρώ ή 84,8%, οφείλεται κυρίως στην εξόφληση υποχρεώσεων για παρασχεθείσες υπηρεσίες που εμπίπτουν στο έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ I και σε εξόφληση οφειλών από δικαστικές αποφάσεις.
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής
Η αύξηση των πληρωμών σε σχέση με το στόχο κατά 4,5 εκατ. ευρώ ή 18,5%, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πληρωμή των ΕΛΤΑ Α.Ε. σε εκτέλεση πρακτικού του ΝΣΚ για παρασχεθείσες ταχυδρομικές υπηρεσίες το διάστημα από 1/11/2013 έως 9/8/2015 και δευτερευόντως στην ενίσχυση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το αποθεματικό καθώς και στην αύξηση των απλήρωτων υποχρεώσεων.
Συνολικά πάντως οι πρωτογενείς δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένης και της επίπτωσης της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων, για το εννεάμηνο του 2017 παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3.378 εκατ. ευρώ ή 9,7% έναντι του στόχου (34.953 εκατ. ευρώ).
Ειδικότερα οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού (πλην τόκων) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1.614 εκατ. ευρώ ή 5,1% έναντι του στόχου (31.447 εκατ. ευρώ), κυρίως λόγω των μειωμένων έναντι του στόχου: επιχορηγήσεων των νοσοκομείων και των ΥΠΕ-ΠΕΔΥ, Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, επιδομάτων πολυτέκνων, καθώς και των αποδιδόμενων πόρων και της συνεισφοράς του Ελληνικού Δημοσίου για την προστασία της κύριας κατοικίας.
Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1.764 εκατ. ευρώ ή 50,3% έναντι του στόχου (3.506 εκατ. ευρώ).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συναγερμός κοντά σε αμερικανική αεροπορική βάση στη Βρετανία
- Τα ομόλογα «βράζουν», η Wall Street αντέχει: Τι κρατά όρθιες τις μετοχές
- Νέο πρόβλημα στα Boeing 737 MAX: Τι μπορεί να συμβεί κατά την προσγείωση
- Σήμα κινδύνου από την ΕΕ για τις τιμές ενέργειας πριν ανάψουν τα καλοριφέρ
- Ορμούζ: Στον αέρα η συμφωνία, στο στόχαστρο τα εμπορικά πλοία – Τι ζητά το Ιράν
- Έκρηξη στην Πλάκα: Έγκυος μία από τις τουρίστριες
- Πλάκα: Οι κάτοικοι είχαν προειδοποιήσει έναν χρόνο πριν για διαρροή αερίου ή βραχυκυκλώματος
- Η ENAON διαχειρίστρια του δικτύου φυσικού αερίου στη Λυσικράτους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








