Επιχειρήσεις

Qair Cypress Ενεργειακή: Από το Μονπελιέ στη Φθιώτιδα – Στα σκαριά το φωτοβολταϊκό πάρκο 159 MW

Ο επικεφαλής της Qair International, Ζαν - Μαρκ Μπουσέ

Το έργο έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Ποια είναι η εταιρεία από το Μονπελιέ

Ακόμα ένα μεγάλο έργο πράσινης ενέργειας προχωράει προς κατασκευή το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για την δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 159,93 MW στη θέση «Κυπαρισσώνας» της Δημοτικής Ενότητας Πελασγίας του Δήμου Στυλίδας στη Φθιώτιδα.

Το έργο έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προχωρά σε στέρεες βάσεις.

Φορέας υλοποίησης του έργου στην Φθιώτιδα είναι η εταιρεία Qair Cypress Ενεργειακή.

Ταυτότητα του έργου

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 159,93504 MW.

Πιο συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει:

  • 266.552 φωτοβολταϊκά πλαίσιο, ονομαστικής ισχύος 600 Wp το καθένα, και 8 φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 480 Wp το καθένα.
  • 32 υποσταθμούς Χ.Τ/Μ.Τ. ισχύος 5000 kVA ο καθένας
  • 64 αντιστροφείς συνολικής ισχύος 5000 kVA και έναν (1) Μ/Σ Χ.Τ/Μ.Τ. ισχύος 5000 kVA
  • Μεταλλικές βάσεις στήριξης
  • Συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου παραγωγικής διαδικασίας
  • Περίφραξη του γηπέδου και του συστήματος αντικεραυνικής προστασίας
  • Κατασκευή νέας υπόγειας διασυνδετικής γραμμής μεταφοράς Μ.Τ. 33 kV, η οποία θα έχει αφετηρία τον τερματικό υποσταθμό Μ.Τ. του προτεινόμενου Φ/Β σταθμού και κατάληξη το νέο Υ/Σ ανύψωσης Μ.Τ./Υ.Τ

Qair Group – Qair Energy: Από το Μονπελιέ στη Φθιώτιδα 

Ο Ζαν – Μαρκ Μπουσέ (Jean-Marc Bouchet), είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την Qair Group (Qair Energy). Έναν ενεργειακό όμιλο,  που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του έχει διαδρομή 30 ετών.

Επιχειρηματίας και πολιτικός, από τους πρωτοπόρους στις ΑΠΕ, ιδρυτής 11 διαφορετικών εταιρειών, επικεφαλής της Total Quadran SAS, αλλά και επιτελικό στέλεχος της EDF Renouvelables SA.

Στην οδό Georges Meliès στο Montpellier (Μονπελιέ) της Γαλλίας είναι η έδρα της Qair Energy. Με αυτό το όνομα δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2020, όταν «διαδέχθηκε» τη Lucia Holding και όλες τις εταιρείες που «στεγάζονταν» κάτω από τη δική της «ομπρέλα» (Quadran International, Quadran Energies Marines, Quadran Environment, Premier Élément, Lucia Innovation κ.α.). Η Qair Energy έχει απλώσει τη δραστηριότητά της σε 16 χώρες, στην αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική ενέργεια, το waste to energy και το πράσινο υδρογόνο.

Αυτοσυστήνεται ως Independent Power Producer (IPP), με επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ, δυναμικότητα που το 2022 θα φτάσει το 1GW και υπό ανάπτυξη έργα 3 MW σε Ευρώπη, Αφρική, ΝΑ Ασία και Ν. Αμερική. Στη λίστα, που περιλαμβάνει από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία μέχρι την Τυνησία, το Τσαντ, το μακρινό Βιετνάμ και τις εξωτικές Σεϋχέλλες, έχει πλέον προστεθεί και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εταιρεία έχει ήδη οργανώσει το γραφείο της στην Αθήνα. Υπεύθυνος για τη χώρα μας (Regional Directror) έχει τοποθετηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Φρανκ Βαλαβάνης, έμπειρο στέλεχος της αγοράς ΑΠΕ και ειδικότερα των φωτοβολταϊκών με πλούσια προϋπηρεσία στην Big Solar, τη Recom Solar, τη Jiangxi Risun Solar Energy, τη Sumec Energy Holdings κ.α.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu