Η ακαθάριστη αξία των εξαγωγών μειώθηκε κατά περίπου 40 εκατ. δολάρια, φτάνοντας τα 1,53 δισ. δολάρια την εβδομάδα έως τις 5 Οκτωβρίου
Οι θαλάσσιες μεταφορές πετρελαίου της Ρωσίας παρέμειναν κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, καθώς οι επιθέσεις με drones της Ουκρανίας σε διυλιστήρια αναγκάζουν την εκτροπή των προμηθειών προς τους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής και επιβαρύνουν την αποτελεσματική τους χωρητικότητα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ο μέσος όρος των μεταφορών από τα λιμάνια της χώρας για τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 5 Οκτωβρίου ήταν 3,57 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που συγκέντρωσε το Bloomberg – περίπου 80.000 βαρέλια την ημέρα κάτω από το υψηλό του Μαΐου του 2024.
Η αύξηση των αποστολών ήρθε καθώς η Ουκρανία ενέτεινε τις επιθέσεις με drones σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου, εξαπολύοντας επιθέσεις σε τουλάχιστον 15 εργοστάσια σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας τους τελευταίους δύο μήνες.
Μεταξύ των πρόσφατων επιθέσεων ήταν και αυτή στο διυλιστήριο Kirishi, σε απόσταση άνω των 800 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, με το Σύστημα Πληροφοριών Πυρκαγιών για τη Διαχείριση Πόρων της NASA να δείχνει δύο πυρκαγιές στο εργοστάσιο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Ήταν η δεύτερη φορά που το εργοστάσιο έγινε στόχος σε λιγότερο από ένα μήνα.
Σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων και αναφορές λιμενικών πρακτόρων, συνολικά 35 δεξαμενόπλοια φόρτωσαν 27,17 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 5 Οκτωβρίου. Ο όγκος αυτός ήταν αυξημένος σε σχέση με τα 26,75 εκατομμύρια βαρέλια που φόρτωσαν 35 πλοία την προηγούμενη εβδομάδα.
Η ακαθάριστη αξία των εξαγωγών της Μόσχας μειώθηκε κατά περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας τα 1,53 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα έως τις 5 Οκτωβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ψάθα: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες – Εκκένωση του οικισμού, νέο 112 για Αλεποχώρι και Λούμπα
- METLEN ENERGY & METALS PLC - TR-1: Standard form for notification of major holdings (Ορθή Επανάληψη)
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο τις ελπίδες αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
- Νέα σύμβαση της ΑΒΑΞ με το ΑΝΑΤΟΛΙΑ για την κατασκευή πανεπιστημιακού κτιρίου 4.500 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη
- Σαουδική Αραβία: Μειώθηκαν οι εξαγωγές αργού τον Ιούλιο
- Τραμπ: «Η ηγεσία του Ιράν είναι απίστευτα διπρόσωπη!»
- CENERGY HOLDINGS S.A. - Ενημέρωση επενδυτών και αναλυτών επί των αποτελεσμάτων A’ εξαμήνου 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








