«Ενα πρώτο σημαντικό βήμα απεγκλωβισμού από το Δημόσιο» αποτελεί η αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, με σκοπό τη συγχώνευσή της με τη Geniki Bank.
Παράλληλα, ο κ. Σάλλας τόνισε, ότι ενώ αρχικά ο σχεδιασμός του ομίλου προέβλετε η Geniki να μετατραπεί σε ανεξάρτητη τράπεζα, η οποία θα διαχειριζόταν προβληματικά στοιχεία ενεργητικού, τόσο της Πειραιώς όσο και άλλων τραπεζών, η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρώθηκε, καθώς, όπως ανέφερε «επικράτησαν άλλες απόψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, και όχι μόνο, οι οποίες υπαγόρευαν τη δημιουργία εσωτερικών μονάδων διαχείρισης προβληματικών δανείων ανά τράπεζα».
Σημειώνεται ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ μέσα σε μία διετία η Πειραιώς θα έχει ενσωματώσει συνολικά έξι τράπεζες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος N. Αλούπης, πρώην CEO της Motorola Hellas
- Πούτιν με Ερντογάν: Η σύρραξη Ισραήλ – Ιράν πρέπει να τερματιστεί άμεσα
- United Media: Πήρε έγκριση από την Κομισιόν για την εξαγορά του 50% του Alpha TV
- Ιμάμογλου: Ποινή φυλάκισης 7 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας
- Ανω Σούλι Μαραθώνα: Μεγάλη φωτιά, σηκώθηκαν 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα
- Έκθεση KPMG: Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ελλάδα
- Νάγκελ: Η ΕΚΤ να μην βιαστεί για νέες μειώσεις επιτοκίων
- Εθνική Τράπεζα: Στο 2,2 το ΑΕΠ το α΄τρίμηνο – Στο +1,9% η ιδιωτική κατανάλωση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις