Πρόκειται για ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) σε παραγωγούς νωπών σύκων, φιστικιών, μήλων και κάστανων, που επλήγησαν από τον «Daniel»
Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 11.165.000 ευρώ σε παραγωγούς νωπών σύκων, φιστικιών, μήλων και κάστανων, που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές κατά το 2024.
Οι ενισχύσεις αφορούν παραγωγούς της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και της Π.Ε. Λάρισας, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τη θεομηνία «Daniel», ασθένειες και ακραία καιρικά φαινόμενα, κατά την περίοδο από 01/01/2024 έως 31/08/2024.
Αναλυτικά:
* Για τα σύκα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η ενίσχυση ανέρχεται σε 650 ευρώ το στρέμμα και για τα φιστίκια 400 ευρώ ανά στρέμμα. Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων θα φτάσει τα 2,425 εκατ. ευρώ.
* Για τα μήλα της Π.Ε. Λάρισας οι ενισχύσεις θα ανέλθουν στα 320 ευρώ το στρέμμα και το συνολικό ποσό στα 3,84 εκατ. ευρώ.
Στα κάστανα της Π.Ε. Λάρισας οι παραγωγοί θα ενισχυθούν με 200 ευρώ το στρέμμα και συνολικό ποσό 4,9 εκατ. ευρώ.
Όπως τονίζεται στο ΦΕΚ σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, η εν λόγω ενίσχυση, προς την πληττόμενη αγροτική εκμετάλλευση περιορίζεται στο 50% του ποσού που θα λάβουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2025
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - Οικονομική έκθεση QUALITY & RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ - Οικονομική έκθεση Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
- Το ρεσάλτο του Ισραήλ στην Κρήτη σε πλοιάρια που πήγαιναν βοήθεια στη Γάζα και οι ευχαριστίες προς την ελληνική Κυβέρνηση
- Ο ΔΣΑ ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών
- Το Ιράν απειλεί με «μακρά και επώδυνα» πλήγματα εάν οι ΗΠΑ επαναλάβουν επιθέσεις
- Πρόταση προανακριτικής κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για Λιβανό και Αραμπατζή λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Στο ΠΑΣΟΚ προσχώρησε ο Νικόλας Φαραντούρης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








