Σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ειδικά στη Γερμανία
Στασιμότητα καταγράφηκε στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Ιούλιο, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα εξασθένησε περαιτέρω στη Γερμανία, στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της περιοχής.
Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας ότι οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων σημείωσαν αύξηση μόλις 0,4% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σε 1,03 εκατ. μονάδες τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.
Παρόλαυτα, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν σε χώρες όπως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο και αυτή η άνοδος δεν αντιστάθμισε την πτώση 37% στη Γερμανία.
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μειωθεί εδώ και μήνες στην Ευρώπη, εν μέρει λόγω της μείωσης των οικονομικών κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Γερμανία τερμάτισε απότομα τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα μέσα Δεκεμβρίου και η επίμονη οικονομική ύφεση της χώρας έχει επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες.
Οι εταιρείες
Οι εξελίξεις στις εταιρείες αυτοκινήτων τους τελευταίους μήνες θυμίζουν κινούμενη άμμο: Η Volkswagen AG επιδιώκει βαθύτερες περικοπές κόστους πέρα από το πιθανό κλείσιμο ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Audi κοντά στις Βρυξέλλες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis NV, του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστή της περιοχής, έθεσε υπό προειδοποίηση τα brands της εταιρείας που υπολειτουργούν, αφού τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σχεδόν στο μισό το α’ εξάμηνο του έτους. Από την πλευρά της, η Mercedes-Benz Group AG μείωσε επίσης τις προβλέψεις για το περιθώριο κέρδους της για το έτος και υπαναχώρησε από τους μεσοπρόθεσμους στόχους για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σημειώνοντας ότι η μετάβαση από τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Revoil: Στα 14,87 εκατ. ευρώ τα EBITDA, στα 2,45 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025
- Mevaco: Ισχυρή αύξηση 99,63% στα 10,07 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025
- Centric: Στα 1,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025, αυξημένα κατά 91%
- Μαθιός Πυρίμαχα: Ζημιές 514.000 ευρώ το 2025
- ΚΕΚΡΟΨ: Μείωση ζημιών, αλλά και κύκλου εργασιών το 2025
- ALPHA REAL ESTATE SERVICES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Οικονομική έκθεση ALPHA REAL ESTATE SERVICES (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ/ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
- Οι πυροβολισμοί στα δικαστήρια και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας έφεραν αναβολές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






