Στα οφέλη που θα προκύψουν για τη Δυτική Ελλάδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας.
Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο Γιάννης Μανιάτης, οι έρευνες στο Πατραϊκό Κόλπο θα ξεκινήσουν το 2015, ενώ το κοίτασμα των υδρογονανθράκων αποτιμάται στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος «τα ετήσια έσοδα για την τοπική κοινωνία θα ανέλθουν από 110 έως 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν και 1.000 άμεσες ή έμμεσες νέες θέσεις εργασίας».
Όσον αφορά στις διαδικασίες που έγιναν για τις συμβάσεις, τόνισε ότι όλοι οι διαγωνισμοί διέπονται από το μέγιστο βαθμό διαφάνειας, ενώ για την προστασία του περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι έχουν προβλεφθεί οι αυστηρότεροι όροι σε διεθνές επίπεδο και έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι τοπικές παράμετροι, όπως ο τουρισμός, οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι προστατευόμενες περιοχές κ.ά.
Ακόμη, ο Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία νέου γύρου παραχωρήσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε περιοχές της Αρτας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την ιταλική εταιρεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αλμα στις ασιατικές αγορές με “καύσιμο” την τεχνολογία
- Στον αέρα η μείωση τιμών: Αυξήσεις γαλακτοκομικών τον Οκτώβριο
- Στα 98 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο
- Wall Street: Μεικτές τάσεις με την προσοχή στη ΓΣ του ΟΗΕ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- Η Anthropic αποκάλυψε το Claude Opus 5.5 – Έμφαση σε απόδοση και χαμηλότερο κόστος
- Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναγνώριση της Παλαιστίνης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








