Ερχονται νέες αυξήσεις τιμών
Ράλι σε υψηλό σχεδόν 50 ετών καταγράφουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του καφέ την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την ξέφρενη άνοδό τους εντός του 2024 να κρατά γερά, λόγω των ανησυχιών για την προσφορά σε παγκόσμια κλίμακα, με τις τιμές να σκαρφαλώνουν και στο ράφι, όπου γίνονται αισθητές και στις τσέπες των καταναλωτών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι κόκκοι της ποικιλίας Arabica εκτινάχθηκαν έως και 3,1% στα 3,158 δολάρια η λίβρα στη Νέα Υόρκη, «χτυπώντας» υψηλό 47 ετών (σσ: υψηλότερο επίπεδο από το 1977), με τα κέρδη για το 2024 να έχουν εκτιναχθεί σχεδόν 70%.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του καφέ Robusta στο Λονδίνο εκτινάσσονται περίπου 85% φέτος.
Κύριοι τροφοδότες του ράλι στις τιμές του καφέ, αποτελούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βίωσαν οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί στον κόσμο: η Βραζιλία και το Βιετνάμ.
Αφενός, η σοβαρή ξηρασία που πέρασε στις αρχές της χρονιάς η Βραζιλία, πυροδότησε ανησυχίες για τις παραγωγικές της δυνατότητες, ενώ αφετέρου το Βιετνάμ, επλήγη από ξηρότητα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και έντονες βροχοπτώσεις στην αρχή της συγκομιδής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Γερμανία της Μέρκελ εξαφανίστηκε: Το CDU στο όριο στο «κρατίδιο της Μέρκελ»
- Eρευνα στη Γαλλία για τον ισχυρό άνδρα της Παρί Σεν Ζερμέν Νασέρ Αλ Κελαϊφί
- Γερμανία: Ο Μερτς δηλώνει ότι παραμένει καγκελάριος και αρχηγός του CDU μετά το εκλογικό πλήγμα
- Τέλος στο χάος των RGB λογισμικών με τη μεγάλη έκδοση 1.0 του OpenRGB
- Ισχυρό πλήγμα για Μερτς από τη σαρωτική άνοδο AfD και Αριστεράς
- Ο Τραμπ απειλεί με ολοκληρωτική ισοπέδωση το Ιράν
- Αυστηρό μήνυμα της Τεχεράνης προς τις γειτονικές χώρες για τις αμερικανικές βάσεις
- Σε τροχιά συμβιβασμού Paramount και Καλιφόρνια για τη Warner Bros
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







