"Μέχρι το τέλος του 2025 θα δώσουμε άλλους 5 σταθμούς"
Στην επικείμενη έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, το εισιτήριο θα κοστίζει 0,60 ευρώ, όσα και του λεωφορείου. Το εισιτήριο θα ισχύει για 70 λεπτά. Το δρομολόγιο από την μία άκρη της γραμμής μέχρι την άλλη θα διαρκεί 17 λεπτά.
Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης μπορεί να εξυπηρετεί καθημερινώς 254.000 επιβάτες. Ως προς την ασφάλεια, επεσήμανε ότι «τα συστήματα που υπάρχουν στο Μετρό Θεσσαλονίκης μειώνουν τον αριθμό ατυχημάτων, καθώς απομονώνεται η σήραγγα από την αποβάθρα σε περίπτωση ανάγκης, ενώ υπάρχουν πόρτες που ανοίγουν μόνο όταν φτάσει ο συρμός του Μετρό.¨
Ο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών είπε ακόμη ότι γίνονται έλεγχοι και θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του, αναφέροντας ότι θα δοθούν όλοι οι σταθμοί στο κοινό. «Θα είναι δωρεάν τουλάχιστον για την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, θα δούμε με τον Πρωθυπουργό ακριβώς για πόσο θα είναι δωρεάν η χρήση του», είπε ο κ. Σταϊκούρας.
«Υπάρχει εύλογη καψυποψία στην πόλη, λόγω των χρόνων για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου», είπε ο κ. Σταϊκούρας, λέγοντας ότι «μέχρι το τέλος του 2025 θα δώσουμε άλλους 5 σταθμούς, στην επέκταση μέχρι την Καλαμαριά».
Αναφερόμενος στα αστικά λεωφορεία, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι «στην Θεσσαλονίκη έχει ανανεωθεί το 50% του στόλου των λεωφορείων. Έχουμε αυξήσει σημαντικά και τα έσοδα, καθώς είναι αυξημένοι οι έλεγχοι για την εισιτηριοδιαφυγή».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κατρακυλά η δημοτικότητα του Τραμπ στην αμερικανική ύπαιθρο λόγω ακρίβειας και πολέμου
- Εξιτήριο για τον Γιώργο Μυλωνάκη μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του
- Η Ουάσινγκτον μπλοκάρει τους Τόμαχοκ στη Γερμανία και αποσυνδέει την ασφάλειά της από την Ευρώπη
- Μαγνήτης βλεμμάτων στη Βάρκιζα το αξίας 325 εκατ. ευρώ Moonrise
- Πάνω από 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα την επόμενη εξαετία
- Φρένο Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ για να μη “τιναχτεί στον αέρα” η συμφωνία με το Ιράν
- Ιστορικός θρίαμβος για τον Λιούις Χάμιλτον στη Βαρκελώνη
- Πρεμιέρα για το πρόγραμμα “Ανακαίνιση Κατοικίας” ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








