Μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, προς το υπουργικό συμβούλιο
Ο Μιχάλης Πικραμένος επελέγη νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) για τα επόμενα τρία χρόνια, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, προς το υπουργικό συμβούλιο. Τι δήλωσε ο νέος πρόεδρος.
Σημειώνεται, ότι κ. Πικραμένος ανήκει στο δικαστικό δυναμικό του ΣτΕ από το 1989 και είναι αντιπρόεδρος του δικαστηρίου τα τελευταία έξι χρόνια, υπηρετώντας στο Β’ Τμήμα.
Ακόμη, είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με εξαιρετικό συγγραφικό έργο και με δημόσιες παρεμβάσεις στο εξωτερικό και εντός Ελλάδος για ποικίλα θέματα, όπως η λογοδοσία στο δικαστικό Σώμα, η ανάγκη μεταρρυθμίσεων, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης για την προσέλκυση επενδύσεων και την οικονομική ανάπτυξη, το κράτος δικαίου και την προστασία ατομικών δικαιωμάτων και άλλα.
Μετά την επιλογή του, ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ υπογράμμισε: «Η Πολιτεία με τίμησε, διά του υπουργικού συμβουλίου, με την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα επιδιώξω, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας μου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, να ενισχυθούν οι θεσμοί ανεξαρτησίας και λογοδοσίας των δικαστών και επίσης να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα απονομής της δικαιοσύνης προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και της δημοκρατίας».
Η επιλογή του κ. Πικραμένου ως προέδρου του ΣτΕ ήδη δημιουργεί δύο κενές θέσεις αντιπροέδρων, οι οποίες θα πληρωθούν από το υπουργικό συμβούλιο, καθώς αποχώρησε λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας η αντιπρόεδρος Μαρίνα Κωνσταντινίδου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Anthropic στήνει αθόρυβα εργαστήριο βιολογίας και ενισχύει το στοίχημα της AI στα φάρμακα
- Μεγάλα ντέρμπι και πλούσια αθλητική δράση αυτή την εβδομάδα στη MagentaTV
- Καταστροφή ιταλικού μαχητικού Eurofighter μετά από νυχτερινή επίθεση στη Σαουδική Αραβία
- Μπάφετ: Παραδίδει την προεδρία της Berkshire Hathaway στον γιο του Χάουαρντ
- «Είχα μια υπερδύναμη»: Οι επενδυτές ποντάρουν δισεκατομμύρια στα εμφυτεύματα εγκεφάλου
- TotalEnergies: Συμφωνία 1,8 δισ. δολαρίων με την BlackRock για τα ενεργειακά assets στην Αφρική
- Ενέργεια και ακρίβεια στο τραπέζι του Eurogroup – Πιερρακάκης: «Θα συζητήσουμε πιθανά μέτρα»
- Σε 718.000 οι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ τον Αύγουστο με 7 στις 10 να είναι γυναίκες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








