Ετοιμη η συνεργασία με την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ιδιοκτήτρια εταιρειών όπως η Fiat, η Peugeot και η Citroen
Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ταϊλάνδη, τον μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα αυτοκινήτων στη Νοτιοανατολική Ασία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin.
Σε σχόλιά του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο Srettha δήλωσε ότι συναντήθηκε με αξιωματούχους άλλων εταιρειών κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γαλλία, επιδιώκοντας να προσελκύσει επενδύσεις για την τόνωση της παραπαίουσας οικονομίας, η οποία συρρικνώθηκε απροσδόκητα το τελευταίο τρίμηνο του 2023.
“Η Stellantis ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ταϊλάνδη”, δήλωσε ο Srettha, προσθέτοντας ότι είχε συζητήσεις για συνεργασία με την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ιδιοκτήτρια εταιρειών όπως η Fiat, η Peugeot και η Citroen.
“Σίγουρα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να την υποστηρίξει”, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Την Παρασκευή, η Ταϊλάνδη δήλωσε ότι η γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών Michelin σχεδίαζε να επενδύσει 300 εκατομμύρια ευρώ (328 εκατομμύρια δολάρια) επιπλέον στη χώρα.
Η Ταϊλάνδη, η οποία φιλοδοξεί επίσης να γίνει ο κύριος κόμβος παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή, έχει προσελκύσει επενδυτικές δεσμεύσεις άνω των 1,4 δισ. δολαρίων από κινεζικούς κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τουλάχιστον 70 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας
- Το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο του Μιχάλη Μποδούρογλου, που χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα
- Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα
- Επίθεση ισραηλινών εποίκων σε συνεργείο της Deutsche Welle
- Αυξάνονται οι νεκροί στους 59 στο Τέξας, παραμένουν 27 αγνοούμενοι
- Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με Χαφτάρ: Ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον…
- Gran Crema Caffè Vivoli: Το καλύτερο affogato γίνεται στη Φλωρεντία.
- Υποχρεωτική μηνιαία δήλωση ΦΠΑ από τον Ιούλιο για επιχειρήσεις με έναρξη δραστηριότητας 1/1/24 έως 31/3/25
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις