Την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, είχε ζητήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
Σήμερα, Πέμπτη, 16/4 θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής «για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου, των Θεσμών και της λειτουργίας του Κοινοβουλίου στην Ελλάδα».
Την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, είχε ζητήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Στις 11:00 πμ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει τον λόγο και αναμένεται να δώσει, μεταξύ άλλων, μια πρόγευση των σκέψεων που έχουν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Αναμένεται επίσης να επισημάνει, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, ότι όλες οι παθογένειες που έρχονται από το παρελθόν οφείλονται σε ένα Κράτος που δεν θέλει να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής, διατηρώντας παλαιοκομματικά στοιχεία και πελατειακές σχέσεις.
Το φαινόμενο αυτό, σημειώνουν, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την κατάργηση της διαμεσολάβησης του ανθρώπινου παράγοντα μέσω του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Κράτους που περιορίζει την ανθρώπινη επαφή και με βαθιές θεσμικές τομές που περιλαμβάνουν και συνταγματικές ρυθμίσεις.
Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει και απαντήσεις σε όλους τους ισχυρισμούς που διατυπώνει η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο δικηγόρος Ζαχ. Κεσσές αποδομεί σημείο προς σημείο τη δημόσια τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη για Predator και τον κουμπάρο του Λαβράνο
- Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το κράτος δικαίου (LIVE)
- Η HP θωρακίζει τη νέα σειρά LaserJet με τεχνολογία ασφαλείας έναντι των κβαντικών απειλών
- Κύρτσος κατά Μητσοτάκη για Στουρνάρα: «Ανανέωση που θυμίζει καθεστώς»
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Euroleague: Για την πρωτιά ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αρμάνι στο ΣΕΦ (21:15)
- Το webOS μεταμορφώνει τις LG AI TV σε απόλυτο κέντρο οικογενειακής ψυχαγωγίας
- Προς αμετάβλητα επιτόκια από την ΕΚΤ αυτόν τον μήνα αναφέρει το Bloomberg
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







