Η Cerberus Capital Management LP είναι εταιρεία διαχειρίσης κεφαλαίων και μεταξύ άλλων διαθέτει συμμετοχές σε εταιρείες που αναλαμβάνουν υπεργολαβίες στον τομέα της άμυνας
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή την πρόθεσή του να ονομάσει τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Στίβεν Φάινμπεργκ (Steve Feinberg), 64 ετών, υφυπουργό Άμυνας της κυβέρνησής του.
Ο κ. Φάινμπεργκ είναι συνιδρυτής και συνδιευθύνων σύμβουλος της Cerberus Capital Management LP, εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης περιουσίας που έχει τοποθετήσεις σε εταιρείες που αναλαμβάνουν υπεργολαβίες στον τομέα της άμυνας. Είχε υπηρετήσει σε συμβουλευτικό όργανο του Λευκού Οίκου για τις υπηρεσίες πληροφοριών κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Ρεπουμπλικάνου στην προεδρία (2017-2021).
Ο κ. Φάινμπεργκ θα είναι ο υπ’ αριθμόν δύο υπό τον Πιτ Χέγκσεθ, απόστρατο αξιωματικό και παρουσιαστή του Fox News, που όμως πριν καν αναλάβει αντιμετωπίζει αμφισβητήσεις καθώς κατηγορείται για συχνή κατάχρηση αλκοόλ και σεξουαλική επίθεση. Ο ενδιαφερόμενος απορρίπτει τις κατηγορίες.
Ο κ. Τραμπ ονόμασε επίσης τον Έλμπριτζ Κόλμπι υποψήφιο υφυπουργό αρμόδιο για την πολιτική -τρίτο τη τάξει- στο Πεντάγωνο. Ο κ. Κόλμπι, γνωστός ως γεράκι έναντι της Κίνας, είχε υπηρετήσει στο υπουργείο Άμυνας και κατά την πρώτη θητεία του Ρεπουμπλικάνου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τράπεζα Κύπρου: Αντλησε 300 εκατ. ευρώ μέσω ομολόγου με επιτόκιο 3,875%
- Φάρμα Μόσχου: Από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και τον αγώνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στα ράφια του Σκλαβενίτη
- Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι ώρες έναρξης των ημιτελικών του Final 4
- Δ. Κυριαζής: Από corporate θέση στην Αθ. Ζυθοποιία, στο Μαξίμου υπεύθυνος ορεινών όγκων
- Tetra Pak Ελλάς: Ανθεκτικός τζίρος, αλλά ισχυρή πίεση -61% στην κερδοφορία το 2025
- Στο στόχαστρο των Βρυξελλών μπαίνουν τα VPN λόγω της παράκαμψης των ορίων ηλικίας
- Το δολάριο ενισχύεται από τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων
- Caltagirone: Η Monte dei Paschi δεν πρέπει να πουλήσει τη συμμετοχή της στη Generali
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








