Με εκκλήσεις στους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας προσπαθεί η πολιτική ηγεσία της χώρας και οι αρμόδιοι φορείς να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση εξαιτίας του καύσωνα, καθώς δείχνει αν μη τι άλλο αιφνιδιασμένη για ένα…. προαναγγελμένο φαινόμενο.
Το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας βρίσκεται στα όριά του με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ να επιστρατεύει τη μονάδα της Μεγαλόπολης 3 για να συνδράμει στις ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Η μονάδα αυτή είναι εκτός λειτουργίας λόγω ρύπων από τον περασμένο Νοέμβριο αλλά λόγω των συνθηκών επανεντάχθηκε στο δίκτυο.
Η τιμή του ρεύματος συνεχίζει να καλπάζει και να σημειώνει νέο ρεκόρ. Για σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 το κόστος ανά Mwh ανήλθε σε 144,54 ευρώ ενώ αύριο το κόστος ανά Mwh θα εκτοξευτεί στα 154,08 ευρώ, δηλαδή είναι ακριβότερη κατά 10 ευρώ σε διάστημα 24 ωρών.
Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος θα χρεώνουν από 0,15408 ευρώ ανά Kwh ενώ το συνολικό κόστος για 60 λεπτά κατανάλωσης ενός κλιματιστικού μηχανήματος θα φτάνει τα 0,30816 λεπτά του ευρώ ανά kwh όταν πέρυσι ήταν στα 0,07 λεπτά του ευρώ.
Η λειτουργία λιγνιτικών μονάδων επιβαρύνουν τη ΔΕΗ διότι πρέπει να πληρώσει ρύπους στα επίπεδα των 52 ευρώ ανά τόνο. Η διοίκηση της επιχείρησης έχει ανακοινώσει ότι από τις 5 Αυγούστου θα εφαρμόσει ρήτρα αναπροσαρμογής τιμολογίων ρεύματος με τους πελάτες της να επιβαρύνονται το αντίστοιχο κόστος.
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ σε δηλώσεις του ζήτησε τη βοήθεια των καταναλωτών ως προς τη λελογισμένη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος «για να μπορέσουμε – όσο αυτό είναι εφικτό – να περιορίσουμε τη ζήτηση κυρίως τις ώρες αιχμής».
Την ίδια έκκληση απηύθυνε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, λέγοντας «ζητάμε από τους καταναλωτές να μην σπαταλούν ενέργεια».
Ανακοίνωση για περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος ειδικά στις περιοχές Ρόδου που κάηκαν εξέδωσε και ο ΔΕΔΔΗΕ…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk: Σάρωσε η δημόσια προσφορά με υπερκάλυψη 6 φορές και τιμή διάθεσης 24,50 ευρώ η μετοχή
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Οδυσσέας Ζώρας: Συμμετείχε στο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, έγινε πρύτανης στο Keele Greece και τώρα καταγγέλλει «παλινωδίες» της Πολιτείας
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό, Χρήστος Καραδήμας 14 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
- Ευρωαγορές: Ράλι ανακούφισης, όχι αλλαγή τάσης
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ το ιατρείο στο Κολωνάκι μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Σχολικά λεωφορεία στο «μικροσκόπιο» της Τροχαίας – 457 παραβάσεις σε 2.263 ελέγχους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








