Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχουν μπει οι κωδικοί 150 εταιρειών και φυσικών προσώπων που είναι ύποπτα για παράνομο short selling (ανοιχτές πωλήσεις) επί των τραπεζικών μετοχών και μάλιστα με συναλλαγές πολλών εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια που ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες εισαγωγής των νέων μετοχών που προέκυψαν από τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Άνοιξη.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς προανήγγειλε την επιβολή αυστηρών ποινών τον Ιανουάριο για παραβίαση των κανόνων του short selling τουλάχιστον σε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τράπεζας και τόνισε ότι με τη συνεργασία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και εξειδικευμένων στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ελέγχονται οι ύποπτοι κωδικοί.
Επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρθηκε και στα φορολογικά θέματα που απασχολούν τη χρηματιστηριακή αγορά τονίζοντας ότι υπάρχει κατανόηση τόσο από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών όσο και της τρόικας στα αιτήματα των φορέων της αγοράς και ιδιαίτερα στο αίτημα να καταργηθεί ο όρος «επαγγελματίας επενδυτής», ο χαρακτηρισμός των Ελλήνων επενδυτών ως επιτηδευματιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα ύψη η ζήτηση για το αντίο του Μέσι: Περισσότεροι από 85.000 θεατές στο Monumental
- Ικανοποίηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ιστορική συμφωνία Ελλάδας και Βουλγαρίας
- Ουκρανία και Γερμανία συζητάνε την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου
- Σεισμικός συναγερμός στη νότια Τουρκία με τρεις διαδοχικές δονήσεις έως 5,2 ρίχτερ
- Σε πλήρη εφαρμογή ο ευρωπαϊκός μηχανισμός Copernicus για τις πληγείσες περιοχές της Κρήτης
- Μπλόκο των πετρελαϊκών στην αποζημίωση για το κλίμα ζητά το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
- Νέα τροπή στη συζήτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
- Στρατηγική στροφή της Τεχεράνης με επέκταση στο βεληνεκές των πυραύλων της
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







