Η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα σε όγκο συναλλαγών επιλέχθηκε ανάμεσα σε 36 ευρωπαϊκούς παρόχους και μπαίνει δυναμικά στο πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά το β' εξάμηνο του 2027
Η Τράπεζα Πειραιώς συγκαταλέγεται στους 36 παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που επέλεξε το Ευρωσύστημα και ανακοίνωσε στις 14/7 ότι συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για το ψηφιακό ευρώ.
Η τράπεζα, ως η μεγαλύτερη σε όγκο συναλλαγών πληρωμών στην Ελλάδα, ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, αξιολογήθηκε με βάση μια σειρά κριτηρίων και επιλέχθηκε για να συνδράμει σε αυτό το πολύ σημαντικό στρατηγικό εγχείρημα που αφορά στο μέλλον των πληρωμών στην Ευρώπη.
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και θα διαρκέσει για 12 μήνες. H Πειραιώς θα συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα ως πάροχος υπηρεσιών πληρωμών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και σύμφωνα με το πλαίσιο που έχει καθοριστεί από το Ευρωσύστημα.
Με τη συμμετοχή της στο πιλοτικό ψηφιακό ευρώ, η Πειραιώς επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το στρατηγικό της ενδιαφέρον στις υπηρεσίες πληρωμών και την ενεργή δέσμευσή της να υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία που αφορά στην αναβάθμισή τους και τον εμπλουτισμό των διαθέσιμων επιλογών των πελατών στην αγορά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι αμοιβές και τα γενναία bonus για αναδιάρθρωση χρέους της πάλαι ποτέ εταιρείας πρότυπο, Pharmathen
- Προσωρινό «μπλόκο» στην εξαγορά της Warner Bros. Discovery από την Paramount
- ΕΕ: Στο τραπέζι εναλλακτικά σενάρια για να διατηρηθούν οι νέες κυρώσεις στο ρωσικό LNG
- ΗΠΑ: Ξανά πάνω από τα 4 δολάρια το γαλόνι η μέση τιμή της βενζίνης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επιφυλακτικές κινήσεις και βουτιά 7% από την Ryanair
- «Απαγορευτικό» από τους ασφαλιστές για πτήσεις στο Ντουμπάι
- ΑΑΔΕ: Πιο εύκολη η φορολογική εγκατάσταση επενδυτών στην Ελλάδα
- Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών: Δύο χρόνια μετά ήρθε η απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη για την ΑΑΔΕ…
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








