Στο θέμα των μιζών για ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα επανέρχεται ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung, το οποίο αναμεταδίδει η Deutsche Welle και στο οποίο γίνεται λόγος για ύπαρξη αποκαλυπτικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ εμπλεκομένων σε Ελλάδα και Γερμανία.
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι «η Εισαγγελία (σ.σ. της Βρέμης) αξιολογεί αλληλογραφία και έγγραφα στην υπόθεση του εξοπλιστικού σκανδάλου» και τονίζεται ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός στρατός δωροδοκήθηκε ώστε να αναλάβει παραγγελίες η Rheinmetall.
Οι αποστολείς των επίμαχων e-mails, ο πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Ευσταθίου και οι συνεργάτες του, «δεν άφησαν στους Γερμανούς συνεταίρους τους καμία αμφιβολία για το πώς λειτουργεί το σύστημα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Τα αποκαλυπτικά e-mails, αναφέρεται, αξιολογούνται από τους εισαγγελείς που ερευνούν τις κατηγορίες περί δωροδοκίας κατά την πώληση του γερμανικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Asrad αντί 150 εκατομμυρίων ευρώ στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όπως υπογραμμίζεται, «στο μεταξύ η υποψία έγινε βεβαιότητα. Ο Ευσταθίου δωροδόκησε στελέχη υπουργείων και των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα προκειμένου να επιλέξουν τους πυραύλους εδάφους-αέρος Stinger της Rheinmetall AG του Ντίσελντορφ».
Προστίθεται δε, ότι αρκετοί υπεύθυνοι της θυγατρικής εταιρείας Rheinmetall Defence Electronics στη Βρέμη το γνώριζαν ή το ανέχονταν συνειδητά προκειμένου να πάρουν την παραγγελία.
Η Εισαγγελία της Βρέμης, αναφέρεται στο δημοσίευμα, διεξάγει έρευνες εναντίον 12 νυν και πρώην υπαλλήλων του ομίλου Rheinmetall, ορισμένοι εκ των οποίων θα πρέπει να αναμένουν ότι θα οδηγηθούν στο δικαστήριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Ψήφισμα υπέρ των αγροτών, καλεί την κυβέρνηση σε διάλογο
- Φον ντερ Λάιεν: Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική για την Ουκρανία
- Ποιος πλήρωσε 870 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ προκαταβολικά για τους λογαριασμούς του 2026
- ΟΠΕΚΕΠΕ: 14 προσαγωγές στην Κρήτη σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τις παράνομες επιδοτήσεις
- Προϋπολογισμός 2026: Αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η πενθήμερη συζήτηση
- Wolt: Οι καθυστερήσεις στην παράδοση και τα παράπονα του πολιτικού ανδρός
- Κίνηση στους δρόμους: Σημαντικές καθυστερήσεις σε Κηφισό και Κηφισίας
- Η Λεόντειος Σχολή συγχαίρει τον απόφοιτό της Κ. Πιερρακάκη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








