Η συνάντηση έλαβε χώρα για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις με την πρωτοβουλία ReArm Europe των 800 δισ. ευρώ
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογίας είχε σήμερα (24/4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, οι συναρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα.
Η συνάντηση έλαβε χώρα καθώς με αφορμή τις ευρωπαϊκές εξελίξεις αναφορικά με την πρωτοβουλία ReArm Europe των 800 δισ. ευρώ (650 από προϋπολογισμούς και 150 από δάνεια) για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. με την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τους δημοσιονομικούς κανόνες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παπασταύρου: Εθνικού χαρακτήρα οι ενεργειακές συμφωνίες
- Πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: €1,2 δισ. από 22 έως 24 Δεκεμβρίου
- Υπόθεση Επστάιν: Τα πρόσωπα της νέας σειράς φωτό – Ο Άντριου ξαπλωμένος στην αγκαλιά γυναικών
- Κλοπή πολυτελών σερβίτσιων στο Ελιζέ
- Συνεργασία ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την ισραηλινή Zielinski & Rozen
- Ανατροπή και «πράσινο φως» στο πακέτο αμοιβών του Μασκ του 2018 στην Tesla
- Πολιτικό αδιέξοδο πάλι στη Γαλλία
- Κλιμάκωση επιθέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








