Πολιτική

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία: Ουδέν σχόλιο τώρα, ανακοινώσεις τη Δευτέρα

«Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν στελέχη της κυβέρνησης, με τη λήξη της συνεδρίασης - «Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος», τόνιζαν

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την  αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με την καταπολέμηση ενός φαινομένου που θέτει σε περιδίνηση τον αθλητισμό θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα και στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τον κ. Μαρινάκη.

“Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια”, είναι το μήνυμα που εκπέμπουν στελέχη της κυβέρνησης, με τη λήξη της διευρυμένης συνεδρίασης στην Ηρώδου Αττικού 19, στην οποία έδωσαν το “παρών” ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος. “Εμείς θέλουμε να προστατέψουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ποδοσφαιριστές, τους μπασκετμπολίστες, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους συντριπτικά πολλούς φιλάθλους, που θέλουν να πάνε με τις γυναίκες τους, με τα παιδιά τους, με τους φίλους του να δούνε έναν αγώνα και κάποια στιγμή εδώ και πολλά χρόνια έχουν φτάσει στο σημείο της αηδίας, της αποστροφής. Τους εγκληματίες πρέπει να τους βάλουμε απέναντι και πρέπει να τους βάλουμε απέναντι όλοι. Προφανώς η κυβέρνηση με τις πολιτικές της, με κυριότερο να μπουν στη φυλακή όταν παρανομούν…”, σημείωσε (Σκάι) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση, πέρα από τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, βρίσκεται αντιμέτωπη σε πολιτικό επίπεδο και με τη σφοδρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με σειρά ανακοινώσεων, εξαπολύουν ευθεία επίθεση, ζητώντας την εφαρμογή άμεσων μέτρων. 

Π. Μαρινάκης: Μιλάμε για εγκληματίες – Δεν ξέρουν τι σημαίνει το φιλέ

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στάθηκε στην φύση της σύστασης των ομάδων χούλιγκαν που εμφανίζονται στα ελληνικά γήπεδα. “Θεωρώ ότι η συζήτηση χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες, οι οποίες προφανώς εφάπτονται. Η μία έχει να κάνει με τη βία. Οι εγκληματίες- γιατί μιλάμε για εγκληματίες δεν νομίζω ότι κάποιοι εξ αυτών που πήγαν στο βόλεϊ ξέρουν τι σημαίνει το φιλέ, το σετ, πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα- δεν διαχωρίζονται σε κόκκινους, κίτρινους, πράσινους. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Οι εγκληματίες όμως είναι εγκληματίες και στα πανεπιστήμια και στα γήπεδα. Το έγκλημα δεν θεωρώ ότι πρέπει να προσδιορίζεται με κάποιο πρόθεμα”.

Και πρόσθεσε: “Εμείς θέλουμε να προστατέψουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ποδοσφαιριστές, τους μπασκετμπολίστες, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους συντριπτικά πολλούς φιλάθλους, που θέλουν να πάνε με τις γυναίκες τους, με τα παιδιά τους, με τους φίλους του να δούνε έναν αγώνα και κάποια στιγμή εδώ και πολλά χρόνια έχουν φτάσει στο σημείο της αηδίας, της αποστροφής. Τους εγκληματίες πρέπει να τους βάλουμε απέναντι και πρέπει να τους βάλουμε απέναντι όλοι. Προφανώς η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της, με κυριότερο να μπουν στη φυλακή όταν παρανομούν”.

Άδ. Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος

“Είναι τραγικό αυτό που συνέβη με τον αστυνομικό. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του, προσεύχομαι γι΄αυτόν. Το παιδί αυτό θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να μπορέσει να καταφέρει. Αισθάνομαι θλίψη που ένας νέος συμπολίτης μας κατά την εργασία του βρέθηκε σε αυτό το φρικτό γεγονός. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο” επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι εξαιτίας του γεγονότος αυτού “ο Μητσοτάκης είναι σκασμένος. Αισθάνεται το βάρος της ευθύνης της ζωής αυτού του παιδιού και των υπολοίπων αστυνομικών”.

Μ. Βορίδης: Σημαδεύουν για να σκοτώσουν

“Αυτό που συμβαίνει τώρα […] αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε λογική”. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, “έχουμε πράξη με ανθρωποκτόνο δόλο”, αφού, όπως εξήγησε εν συνεχεία, “αυτές οι φωτοβολίδες του ναυτικού είναι πολύ ισχυρές και όταν τις στοχεύεις προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, δεν μπορείς να στοχεύσεις στο πόδι, δεν έχει τέτοια ακρίβεια. Εδώ σημαδεύεις άνθρωπο να πας να τον σκοτώσεις”, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open.

Συγχρόνως, “εκείνο που μπορώ να σας μεταφέρω, είναι, πραγματικά, την οργή του πρωθυπουργού για αυτήν την κατάσταση”. Και, ζητώντας να δούμε τι θα προκύψει από την κυβερνητική σύσκεψη, τόνισε: “Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάμε ένα βήμα περισσότερο. Ό,τι έχουμε κάνει – που έχουμε κάνει πολλά και ορισμένα από αυτά έχουν αποδώσει – δεν είναι αρκετά”.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu