Πρόκειται για την εταιρεία Νέα Εγνατία Οδός Παραχώρηση Α.Ε. με πρόεδρο τον Εμμανουήλ Μουστάκα
Την προηγούμενη εβδομάδα στις 5 Μαερτίου 2024, ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα και η γαλλική EGIS PROJECTS που έχουν κερδίσει τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Ενγατίας Οδού προχώρησαν στη σύσταση της εταιρείας που θα αναλάβει την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου. Η νεοσυσταθείσα εταιρεία ονομάζεται Νέα Εγνατία Οδός Παραχώρηση Α.Ε. και το αρχικό της μετοχικό κεφάλαιο ορίστηκε σε 2,5 εκατ. ευρώ.
Η σύσταση αποτελεί το προοίμιο για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, η οποία είναι σε εκκρεμότητα.
Προσφάτως, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, ο πρόεδρος του Δ.Σ., Γιώργος Περιστέρης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης είναι θέμα εβδομάδων, διευκρινίζοντας ότι θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος μέχρι να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα από πλευράς δημοσίου.
Το αντικείμενο της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού είναι ο βασικός άξονας από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους Έβρου, μήκους 658 χλμ., και οι τρεις κάθετοι άξονες Σιάτιστα – Ιεροπηγή/Κρυσταλλοπηγή, Θεσσαλονίκη-Σέρρες Προμαχώνας και Χαλάστρα-Ευζωνοι με αθροιστικό μήκος 225 χλμ. Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας, όπως και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, που έχει δεσμευθεί να αναβαθμίσει η παραχωρησιούχος για χρονική περίοδο 40 ετών.
Το διοικητικού συμβούλιο αποτελείται από οκτώ μέλη, έξι εκ των οποίων προτείνει η ΓΕΚ Τέρνα και δύο η EGIS PROJECTS.
Πρόεδρος του Δ.Σ. ανέλαβε ο Εμμανουήλ Μουστάκας και αντιπρόεδρος ο Renaud Pierre Marie Beziade. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι τα εξής: Μιχαήλ Γουρζής, Πηνελόπη Λαζαρίδου, Ηλίας Γιάτσιος, Βαΐα Χουχουρέλου, ανδρομάχη Πασσαλίδου και Patrice Valery Cahagne.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ηράκλειο Κρήτης: Δύο τεχνολογικές επενδύσεις ανεβάζουν το επίπεδο της πόλης
- Χατζηδάκης για αναβάθμιση από Moody’s: Επιστροφή της χώρας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα
- Η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, αλλά με σταθερές προοπτικές
- Ο αντιπρόεδρος Χατζηδάκης ζητά από τους υπουργούς «σεμνότητα και αποτελεσματικότητα»
- Οι ΗΠΑ «εκλιπαρούν» ευρωπαϊκές χώρες να τους στείλουν… αυγά
- ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκε παράνομο φρέον 8,2 τόνων από Τουρκία, επιβλήθηκε πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ
- ΗΔΙΚΑ: Ποιος ευθύνεται για τις κρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις
- Εθνική Ένωση Καφέ ΗΠΑ προς Τραμπ: Οι δασμοί θα αυξήσουν 50% την τιμή του καφέ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις