Η κυρία Κέιτι Μίλερ, 33 ετών, είναι η σύζυγος του συμβούλου του κ. Τραμπ για θέματα εσωτερικής ασφαλείας Στίβεν Μίλερ
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή την πρόθεσή του να διορίσει την Κέιτι Μίλερ, που είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου υπουργείου και του πρώην αντιπροέδρου του κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας κι είναι η σύζυγος του ανθρώπου που έχει ονομάσει επόμενο αναπληρωτή γενικό γραμματέα («προσωπάρχη») του Λευκού Οίκου, μέλος συμβουλευτικού οργάνου υπό τους δισεκατομμυριούχους Ίλον Μασκ και Βίβεκ Ραμασουάμι, το οποίο έχει αποστολή τη δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, των ομοσπονδιακών κανονισμών και του εργατικού δυναμικού των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.
Η κυρία Μίλερ, 33 ετών, είναι η σύζυγος του συμβούλου του κ. Τραμπ για θέματα εσωτερικής ασφαλείας Στίβεν Μίλερ. Θα ενταχθεί στο λεγόμενο τμήμα κυβερνητικής αποτελεσματικότητας (DOGE), υπό ίδρυση συμβουλευτικό όργανο που κατά τον εκλεγμένο πρόεδρο θα προωθήσει την κατάργηση των «υπερβολικών» κανονισμών, των «σπάταλων» δημοσίων δαπανών και την «αναδιάρθρωση» των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.
«Η Κέιτι Μίλερ σύντομα θα ενταχτεί στην DOGE! Υπήρξε πιστή υποστηρίκτριά μου για πολλά χρόνια, και θα φέρει την επαγγελματική της εμπειρία στην κυβερνητική αποτελεσματικότητα», ανέφερε ο κ. Τραμπ μέσω Truth Social.
Οι κ.κ. Μασκ και Ραμασουάμι αποκάλυψαν πρόσφατα πως έχουν σκοπό να καταργήσουν δεκάδες ομοσπονδιακούς κανονισμούς, που διατείνονται ότι καταρτίστηκαν από αντιδημοκρατική και αδιαφανή γραφειοκρατία, πάντως δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει ποια θα είναι τα μέλη της DOGE.
Ο κ. Μασκ θέλει οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μειωθούν από 400 και πλέον σήμερα σε όχι περισσότερες από 99.
Η Κέιτι Μίλερ διετέλεσε κατά την πρώτη θητεία του Ρεπουμπλικάνου στην προεδρία (2017-2021) αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας και κατόπιν εκπρόσωπος Τύπου του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς.
Το τρέχον διάστημα είναι εκπρόσωπος της ομάδας μετάβασης του Ρόμπερτ Κένεντι του νεότερου, αντιεμβολιαστή, οπαδού διαφόρων θεωριών συνωμοσίας, που ο κ. Τραμπ έχει ονομάσει επόμενο υπουργό Υγείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- StudentFlat: Tζίρος 1,5 εκατ. το 2026 για το marketplace φοιτητικής κατοικίας, επόμενος στόχος Ιταλία
- Στην τελική ευθεία η δεύτερη φάση για το πρόγραμμα “Ανακαίνιση Κατοικίας”
- Ολοκληρώνεται η δημόσια προσφορά της Capital Maritime Finance
- Εθνική Τράπεζα: Οριστική συμφωνία με την Allianz για την απόκτηση του 30% της Ευρωπαϊκής Πίστης
- Σταδιακή αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών μετά τις 9 το πρωί
- Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες με σύνθετη ατζέντα και χαμηλές προσδοκίες για άμεσες αποφάσεις
- Ρομπότ, αυτοματισμοί και παγωτά στο νέο κέντρο διανομής του Σκλαβενίτη στον Ασπρόπυργο
- Πάνω από 5-7 χρόνια οι υποδομές για το πράσινο υδρογόνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








