Σύμφωνα με την τροποποιημένη απόφαση που δηοσιεύτηκε στο ΦΕΚ
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση σχετικά με την παράταση που δόθηκε για την διαδικασία αναβάθμισης των μέσων πληρωμών (συσκευών POS), που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες μέσω τωβνπαρόχων μέσων πληρωμών (NSPs), για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διασύνδεσης αυτών με τα ταμειακά συστήματα της εφορίας.
Δίνεται παράταση έως 30/4/2024, αλλά υπάρχουν δύο «εφόσον»:
α) εφόσον οι υπόχρεες οντότητες προτίθενται να αντικαταστήσουν το Ταμειακό τους Σύστημα με σύστημα στο οποίο το Ταμειακό Σύστημα και το Μέσο Πληρωμών ενσωματώνονται σε μία συσκευή (Αll in one – Cash Register/POS) και
β) εφόσον δηλώσουν την πρόθεσή τους στο Μητρώο Μέσων Πληρωμών στην ψηφιακή πύλη «myAADE» το αργότερο έως 29/3/2024.»
Συνεπώς έτσι όπως είναι διατυπωμένη η απόφαση εάν δεν πληρούνται οι δύο προϋποθέσεις, τότε ενδέχεται να επιβληθούν πρόστιμα.
Να σημειωθεί επίσης πως ειδικά οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακό σύστημα με σύστημα λογισμικού (ERP) και πρέπει να ακολουθήσουν τον βασικό κανόνα διασύνδεσης της Α.1155/2023 για τα POS τους, υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη προθεσμία ως την 31η Μαΐου 2024.
Στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση γισα τον καθορισμός του περιεχομένου, της διαδικασίας, του τρόπου και του χρόνου υποβολής των Δηλώσεων Πληροφοριών αναφορικά με υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), που παρέχονται στις υπόχρεες οντότητες του άρθρου 1 του ν. 4308/2014 (Α’ 251), στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για την τήρηση του Μητρώου Παρεχόμενων Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ).
Εδώ το ΦΕΚ: 15 Μαρτίου 2024, Τεύχος Δεύτερο, Αρ. Φύλλου 1723
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Politico: Το “παγερό” κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις πλέον δεν κρύβεται
- Ολυμπιακός: Εφτασε στην Ελλάδα ο νεοαποκτηθείς NBAερ Μόντε Μόρις
- Μητσοτάκης προς αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα
- Αγορά: Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα 14/12 – Το εορταστικό ωράριο και τι ισχύει για σούπερ μάρκετ
- ΕΚΤ: Σταθερά τα επιτόκια όλο το 2026 – Τι σημαίνει αυτό για τους δανειολήπτες
- ΗΠΑ: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Brown
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 από τους 16 συλληφθέντες της Κρήτης (Βίντεο)
- Κολωνός: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό αναβάτη μηχανής μετά από σύγκρουση με ΙΧ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








