Δεύτερη σημαντική κίνηση από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά την ξαφνική επιβολή φόρου στις τράπεζες
Η αμερικανική εταιρεια διαχειρισης κεφαλαίων, από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, KKR & Co., υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την κυβέρνηση της Ιταλίας προκειμένου να συμπεριλάβει τη συμμετοχή του κράτους στην προσφορά της 23 δισ. ευρώ για να αποκτήσει το δίκτυο της Telecom Italia, καθώς η Ρώμη πιέζει να διατηρήσει κάποιο είδος ελέγχου και επίβλεψης ενός περιουσιακού στοιχείου που θεωρεί στρατηγικής σημασίας.
Η αμερικανική εταιρεία private equity υπέγραψε μια προκαταρκτική συμφωνία με το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών που θα μπορούσε να δώσει στο κράτος έως και 20% του πρώην μονοπωλίου στην τηλεφωνία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου.
Η ανακοίνωση σηματοδοτεί μια δεύτερη σημαντική κίνηση από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά την ξαφνική επιβολή φόρου στις τράπεζες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Οι μετοχές της Telecom Italia εκτινάθηκαν έως και 5,6% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, ενισχύοντας την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 6,15 δισ. ευρώ.
Οι όροι της προσφοράς για την Telecom Italia «προβλέπουν έναν αποφασιστικό ρόλο για την κυβέρνηση στον καθορισμό στρατηγικών επιλογών», ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
- Το Ιράν συνεχίζει να διαψεύδει τα περί συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος για δίκη Τεμπών: «Η σημερινή εικόνα μας προσβάλλει όλους»
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - Οικονομική έκθεση AUSTRIACARD HOLDINGS AG (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Νέο τελεσίγραφο Τραμπ: Δίνω πέντε μέρες στο Ιράν για να φτάσουμε σε συμφωνία
- Περιφέρεια Θεσσαλίας: Το υπ. Δικαιοσύνης υπεύθυνο για το χάος που επικράτησε στην έναρξη της δίκης των Τεμπών
- Πρατήρια καυσίμων: Νέα προθεσμία για προσαρμογή στο σύστημα εισροών – εκροών
- Premia: Το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας προσφοράς του ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








