Δεύτερη σημαντική κίνηση από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά την ξαφνική επιβολή φόρου στις τράπεζες
Η αμερικανική εταιρεια διαχειρισης κεφαλαίων, από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, KKR & Co., υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την κυβέρνηση της Ιταλίας προκειμένου να συμπεριλάβει τη συμμετοχή του κράτους στην προσφορά της 23 δισ. ευρώ για να αποκτήσει το δίκτυο της Telecom Italia, καθώς η Ρώμη πιέζει να διατηρήσει κάποιο είδος ελέγχου και επίβλεψης ενός περιουσιακού στοιχείου που θεωρεί στρατηγικής σημασίας.
Η αμερικανική εταιρεία private equity υπέγραψε μια προκαταρκτική συμφωνία με το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών που θα μπορούσε να δώσει στο κράτος έως και 20% του πρώην μονοπωλίου στην τηλεφωνία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου.
Η ανακοίνωση σηματοδοτεί μια δεύτερη σημαντική κίνηση από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά την ξαφνική επιβολή φόρου στις τράπεζες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Οι μετοχές της Telecom Italia εκτινάθηκαν έως και 5,6% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, ενισχύοντας την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 6,15 δισ. ευρώ.
Οι όροι της προσφοράς για την Telecom Italia «προβλέπουν έναν αποφασιστικό ρόλο για την κυβέρνηση στον καθορισμό στρατηγικών επιλογών», ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Το τέλος των 3 ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών»
- Aktor: Σε ιδιώτες επενδυτές το 53,6% των ομολογιών – Στο 4,70% η τελική απόδοση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη και το βλέμμα σε ΕΚΤ και BoE
- Jumbo: Έναρξη διαδικασιών απορρόφησης της θυγατρικής «HERALD GREECE 2»
- Ideal: Στις 12 Ιανουαρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Δήμας: «Το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά εντάσσεται στη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ»
- Κώστας Γεράρδος (ΣΕΛΠΕ): «Στην Ευρώπη χτίζεται ένα παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες»
- Υπερταμείο: Ξεκινάει ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








