Τι ισχύει για τις πυρόπληκτες περιοχές
Εκπνέει σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου, η προθεσμία για οφειλέτες του Δημοσίου να υποβάλλουν αίτηση επανένταξης στη ρύθμιση των 76 έως 120 δόσεων, εφόσον την είχαν απολέσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2023. Για να είναι έγκυρη η αναβίωση της ρύθμισης που αφορά οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες δόσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ρυθμίσουν οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, ενώ παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.
Η ενεργοποίηση της ρύθμισης γίνεται με την καταβολή δύο δόσεων. Εάν ο οφειλέτης έχει πρόσθετα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν ρυθμιστεί, τότε έχει ένα μήνα περιθώριο να τα εντάξει στην πάγια ρύθμιση, διαφορετικά χάνει τις 120 δόσεις.
Η προθεσμία της 31ης Ιουλίου ισχύει και για όσους θέλουν να εντάξουν στις 36 – 72 δόσεις οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2021, δηλαδή μέσα στην ενεργειακή κρίση.
Για πυρόπληκτες περιοχές
Tην αναστολή καταβολής τρεχουσών ή καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, για επιχειρήσεις που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας. Όλες οι παραπάνω οφειλές ρυθμίζονται σε 12 έως 24 δόσεις με καταβολή της πρώτης δόσης τον Φεβρουάριο του 2024.
Πιο συγκεκριμένα:
- χωρίς τόκους & προσαυξήσεις η αναστολή καταβολής τρεχουσών ή καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών
- ρύθμιση οφειλών 12 – 24 δόσεις
- πρώτη δόση τον Φεβρουάριο 2024
Ρύθμιση οφειλών ενεργειακής κρίσης:
- αιτήσεις ως 31/7
- 36 – 72 δόσεις
- οφειλές μετά την 01/11/2021
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Υποχώρησε η παραγωγή των εργοστασίων τον Αύγουστο – Βαρίδι το αυξημένο κόστος
- Κέκροψ: Στις 111.000 ευρώ περιορίστηκαν οι ζημιές στο α’ εξάμηνο – Μηδενικός δανεισμός
- Οι τιμές των αεροπορικών καυσίμων πλησιάζουν ξανά τα υψηλά του πολέμου στο Ιράν
- Ευρωαγορές: Βαρύ κλείσιμο με γενικευμένες ρευστοποιήσεις – Στο -1,2% ο Stoxx 600
- Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 το premium των γαλλικών ομολόγων
- Τρίτη μέρα κινητοποίησης στην «ΤΕΧΑΝ» – Αστυνομικές δυνάμεις και καταγγελίες για παρεμπόδιση των συνδικάτων
- Παύση Υπολογισμού Δείκτη ATHEX ESG
- Πιερρακάκης για Χρηματιστήριο: «Κεφάλαιο η αξιοπιστία που κερδίσαμε»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








