Σε ειδική τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα παύουν πλέον να φορολογούνται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα τα κέρδη από μεταβίβαση τίτλων που αποκτούν τα φυσικά πρόσωπα, δικαιώνοντας τον “αγώνα” που έδωσαν τους τελευταίους μήνες ο ΣΜΕΧΑ και ο ΣΕΔΥΚΑ.
Επομένως, η διενέργεια από φυσικά πρόσωπα συναλλαγών που λαμβάνουν χώρα εντός εξαμήνου δεν θεωρείται για τα φυσικά πρόσωπα κατ’ επάγγελμα ενασχόληση, ώστε το προκύπτον εισόδημα από τις πράξεις αυτές φορολογείται με συντελεστή 15%, καθόσον τα φυσικά πρόσωπα αποκτούν κέρδος από τις μεταβιβάσεις αυτές ως επενδυτές και όχι από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας.
Ωστόσο, με τις προτεινόμενες διατάξεις διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής προκειμένου να καταλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις κινητών αξιών που είναι εισηγμένες σε χρηματιστηριακή αγορά. Ακόμη ο συμψηφισμός ζημιών-κερδών που προκύπτουν από τη μεταβίβαση τίτλων θα πραγματοποιείται μεταξύ όλων των κατηγοριών των τίτλων αυτών, όπως ακριβώς αντιμετωπίζεται με ενιαίο τρόπο και η φορολόγηση της υπεραξίας για όλες τις κατηγοριών των τίτλων.
%MCEPASTEBIN%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Santander: Στις 3 κορυφαίες επιλογές της Ευρώπης η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Η σύγκριση με Vinci, Ferrovial και Eiffage
- Το payzy αλλάζει σε Magenta Pay και συνδέεται με το οικοσύστημα της Telekom
- Η άνοδος των υβριδικών πιέζει τη GM – Χάνει μερίδιο στην αμερικανική αγορά
- ΒΙΑΝΕΞ: Άλμα 58% στα καθαρά κέρδη, πωλήσεις €477,4 εκατ. και μεγαλύτερο αποτύπωμα στην αγορά
- Θάνατος Μαζωνάκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες του ΙΣΑ – Kαι σε βάθος 5ετίας
- Ο Γένσεν Χουάνγκ απορρίπτει τους νέους κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Eurostat: Οριακή υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη τον Ιούλιο – Πτώση 2% στην Ελλάδα
- ΤτΕ: Ελλειμμα 4,6 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο του 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








