Μετά την προκήρυξη εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες προσπαθούν να προβλέψουν τον αντίκτυπο που θα έχουν στην ισοτιμία EUR/USD.
Το βασικό πτωτικό σενάριο της UBS για την ισοτιμία βασίζεται στην υπόθεση ότι το 2015, οι νομισματικές πολιτικές μεταξύ της Fed και της ΕΚΤ, θα έχουν σημαντική απόκλιση. Όμως, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, επαναφέρουν το πολιτικό ρίσκο και αυτό θα μπορούσε να επιταχύνει την πτώση του ευρώ εντός των επομένων δυο μηνών.
Σύμφωνα με τη UBS, σε αυτές τις συνθήκες έχουμε ξαναβρεθεί το 2012 όταν και οι διπλές ελληνικές εκλογές (Μάιο και Ιούνιο), οδήγησαν την ισοτιμία από τα 1,3100 στα 1,2041.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τον Βασίλη Φλωρίδη, αδελφό του υπουργού Δικαιοσύνης, ανέδειξαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- COSMOTE TELEKOM: Στηρίζει τους συνδρομητές της σε Σπάτα, Ραφήνα & Ιεράπετρα
- Έκλεισε και επίσημα η συμφωνία εξαγοράς της Δωδώνη από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία
- Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από και προς Ραφήνα
- Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ιεράπετρα
- 57 απεγκλωβισμοί από την πυρκαγιά στο Πικέρμι – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος
- Tambour Bushido Automata: Συνδυασμός τέχνης, ακρίβειας και προσωπικότητας
- Σύλληψη και του επικεφαλής του Τελωνείου Μαυροματίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις