Επιχειρήσεις

ΤΗΕΟΝ: Η αμυντική εταιρεία του Κρίστιαν Χατζημηνά στη λίστα των Financial Times & Statista

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΗΕΟΝ GROUP, Κρίστιαν Χατζημηνάς

Η λίστα FT1.000 περιλαμβάνει τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη για το 2024 - Τι δήλωσε ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΗΕΟΝ GROUP

Η THEON INTERNATIONAL Group (THEON) ανακοινώνει ότι αποτελεί τη μόνη αμυντική εταιρία που αναγνωρίστηκε σήμερα από τους FINANCIAL TIMES & STATISTA, ως μία από τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη για το 2024.

Η λίστα FT1.000 με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη για το 2024 (FT1.000 Europe’s Fastest Growing Companies 2024) είναι μια κατάταξη 1.000 εταιρειών στην Ευρώπη που πέτυχαν εξαιρετικό ρυθμό αύξησης των εσόδων τους σε διάστημα τεσσάρων ετών, μεταξύ 2019 και 2022. Για να κερδίσει μία εταιρία αυτή τη διάκριση, πρέπει να έχει μεταξύ άλλων ελάχιστο μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων της στην τετραετία 2019-22 που να ανέρχεται σε 36,3%.

Η δημιουργία της κατάταξης βασίστηκε σε μια διαδικασία τριών σταδίων που περιλαμβάνει τη φάση της αίτησης, της αξιολόγησης και στο τέλος την ίδια την κατάταξη. Οι εταιρίες έπρεπε να πληρούν διάφορα κριτήρια, όπως όρια εσόδων. Όλα τα στοιχεία που κατέθεσαν οι υποψήφιες εταιρείες επεξεργάστηκαν και ελέγχθηκαν από τη STATISTA.

Η ΤΗΕΟΝ σχεδιάζει και παράγει πρωτοποριακά συστήματα νυχτερινής όρασης, θερμικής απεικόνισης και ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων ISR για εφαρμογές άμυνας και ασφάλειας με παγκόσμιο αποτύπωμα. Οι λύσεις της, που υπερέχουν στο σχεδιασμό και την κατασκευή, τόσο σε φορητά συστήματα, όσο και σε συστήματα που βασίζονται σε πλατφόρμες, επιτρέπουν την απεικόνιση εικόνων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σε απόλυτο σκοτάδι και ανταποκρίνονται στα πρότυπα των πιο απαιτητικών ενόπλων δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Κατά τη διάρκεια της τετραετούς περιόδου 2019-2022, η THEON αναπτύχθηκε με ρυθμό κοντά στο 50% ετησίως επιτυγχάνοντας πολύ υψηλή κερδοφορία. Στο οικονομικό έτος 2022, η ΤΗΕΟΝ πραγματοποίησε έσοδα 147,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας CAGR 2020-2022 64,9%, ενώ πέτυχε περιθώριο EBIT 27,8%, από τα υψηλότερα του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΗΕΟΝ GROUP, σχολίασε: “Καθώς η απαιτητική λίστα FT1000 βασίζεται σε σύνθετο ρυθμό ανάπτυξης και απόδοσης, είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε τη μόνη αμυντική εταιρεία στη λίστα με τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη για το 2024. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί τεκμήριο της αξιοσημείωτης εξέλιξης της εταιρίας τα τελευταία χρόνια. Με επίκεντρο  την αφοσίωσή μας στη δημιουργία καινοτόμων συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για τους πιο απαιτητικούς στρατούς στον κόσμο, και μέσω του εκτεταμένου δικτύου εταιρειών, γραφείων, εγκαταστάσεων και των Ελλήνων μηχανικών και  εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού μας, έχουμε αναπτύξει πάνω από 150.000 συστήματα σε 68 χώρες (24 από τις οποίες ανήκουν στο ΝΑΤΟ), γεγονός που πιστοποιεί την ευρεία απήχηση της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2024 φαίνεται ότι είναι μια συναρπαστική χρονιά για τη ΤΗΕΟΝ, με το αναπτυξιακό μας σχέδιο σε πλήρη εφαρμογή και εξέλιξη μετά και την πρόσφατη εισαγωγή της THEON στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ”.

Το THEON GROUP ιδρύθηκε το 1997 και έκτοτε έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην παγκόσμια αγορά. Το GROUP διαθέτει διεθνή παρουσία με γραφεία στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις ΗΠΑ, τα ΗΑΕ, την Ελβετία και τη Σιγκαπούρη, καθώς και με 3 εγκαταστάσεις παραγωγής στην Αθήνα, το Wetzlar (Γερμανία) και το Plymouth (ΗΠΑ).

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu