Επιχειρήσεις

Το ισπανικό retail στην Ελλάδα: Η Sfera έφυγε, η Mango ισχυροποιείται

Η εταιρεία ακολουθεί επεκτατική πολιτικής διεθινώς προσθέτοντας περισσότερα από 130 σημεία πώλησης πέρυσι

Την ώρα που η ισπανική αλυσίδα ένδυσης Sfera έκλεισε οριστικά την πόρτα πίσως της στην ελληνική αγορά, άλλες επιχειρήσεις retail από την Ιβηρική χερσόνησο ισχυροποιούν τη θέση τους στη χώρα μας. Παράδειγμα τέτοιας πορείας αποτελεί η Mango, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε αναπτυξιακούς ρυθμούς για το 2023, υψηλότερους από το 2022.

Η ισπανική εταιρεία ένδυσης είχε κλείσει το 2022 με αύξηση τζίρου 40% συγκριτικά με το 2021, αγγίζοντας τα 8,52 εκατ ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 252.593 ευρώ, ενισχυμένα 4% σε ετήσια βάση.
Στην παρούσα φάση, η εταιρεία λειτουργεί συνολικά πέντε καταστήματα, σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ενώ η θετική της πορεία αναμένεται να φέρει εν γένει ανάπτυξη στην Ευρώπη και όχι μόνο την επόμενη διετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Sfera: Μέσα στην εβδομάδα κλείνει και το τρίτο της κατάστημα

Τέλος εποχής και επίσημα για την ισπανική αλυσίδα μόδας Sfera επί ελληνικού εδάφους

Σε παγκόσμιο τώρα, επίπεδο ο όμιλος όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, εστιάζει στην αύξηση των φυσικών σημείων πώλησης και στην ενίσχυση του ηλεκτρονικού του καταστήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται η επέκταση δικτύου με τριψήφιο αριθμό καταστημάτων σε ανταγωνιστικές αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία και η Ινδία.
Η επέκταση έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά, όταν η Mango άνοιξε περισσότερα από 130 νέα καταστήματα.

Η αλυσίδα πλέον διαθέτει παρουσία σε 115 αγορές, διαθέτοντας συνολικά 2.700 σημεία πώλησης και δεν αμέλησε και το ηλεκτρονικό της αποτύπωμα, αφού προχώρησε στο άνοιγμα e-shops σε πάνω από 20 χώρες.

Είχε προηγηθεί μια χρονιά σε θετικό πρόσημο για τα συνολικά έσοδα της Mango σε όλο τον κόσμο, καθώς ο ισπανικός όμιλος είχε ολοκληρώσει την χρήση του 2022 με έσοδα ύψους 2,68 δισ ευρώ, αυξημένα κατά 20% συγκριτικά με το 2021 και κατά 13% συγκριτικά με το 2019, ενώ τα κέρδη προ φόρων του ανήλθαν σε 103,3 εκατ. ευρώ, ενισχυόμενα κατά 26,2%.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu