Οικονομία

Το υπ. Ανάπτυξης ανέβασε στο e katanalotis το «καλάθι οπωροκηπευτικών»

Οι τιμές των φρούτων και λαχανικών που αναγράφονται θα αφορούν την τρέχουσα εβδομάδα και στο «καλάθι» συμμετέχουν 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Ένα νέο «καλάθι» προστέθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis του Υπουργείου Ανάπτυξης, στα ήδη υπάρχοντα «καλάθι του νοικοκυριού» και το «καλάθι της ενέργειας».

Πρόκειται για το «καλάθι των οπωροκηπευτικών» (https://e-katanalotis.gov.gr/freshBasket) στο οποίο περιλαμβάνονται φρούτα και λαχανικά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πλατφόρμας το «καλάθι οπωροκηπευτικών» έχουν δημιουργήσει 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ προσφέροντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές στις οποίες πωλούνται τα συγκεκριμένα διατροφικά προϊόντα.

Οι 13 αλυσίδες είναι οι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Bazaar, Γαλαξίας, Discount Markt, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, Market In, My Market, Πίτσιας, Σκλαβενίτης, ΣΥΝΚΑ και Χαλκιαδάκης.

Οι τιμές των φρούτων και λαχανικών που αναγράφονται, αφορούν στην εβδομάδα 17-10-2023 με 23-10-2023.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας που έχει θεσπίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, τα σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να ανακοινώνουν τις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης για 33 κατηγορίες οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Οι ανακοινώσεις θα αποστέλλονται κάθε Τρίτη στις 09:00 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e-katanalotis.gr, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης θα μπορεί να ανακοινώνει το εύρος των τιμών που επικρατούν στα καταστήματα είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e-katanalotis, είτε στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Οι 33 κατηγορίες οπωροκηπευτικών προϊόντων είναι οι εξής:

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu